הבית שלנו מלא דרישות אוכל ספציפיות: טבעונים, צמחונים, ללא מוצרי חלב, ללא גלוטן, לא חריף, ללא
כוסברה ועוד פטנטים כהנה וכהנה.
הנה עוגה נהדרת ללא גלוטן, אבל עם המון טעם.
- 200 גרם שקדים קמח שקדים שופרסל green
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 5 ביצים, מופרדות
- כוס ורבע סוכר
- 150 גרם חמאה רכה
- שליש כוס מיץ לימון
- 2 כפות קורנפלור
- 300 גרם גבינת ריקוטה
- חופן שקדים פרוסים קלויים
- אבקת סוכר
- מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160 מעלו). מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
- מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים, על מהירות בינונית, כ-3 דקות. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס
מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק - מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ-5 דקות, לתערובת תפוחה ובהירה ומערבלים
פנימה את קמח השקדים. מוסיפים את החלמונים, בהדרגה אחד אחר השני תוך כדי עבודת המכשיר,
עד שהם נבלעים בתערובת - מערבלים פנימה תחילה, את מיץ וקליפת הלימון והקורנפלור, ולבסוף את הגבינה. מקפלים את קצף
החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה - יוצקם לתבנית המוכנה ואופים כ-45 דקות
- מקררים את העוגה, מפזרים עליה את השקדים הפרוסים ובוזקים באבקת סוכר