תמיד, אבל תמיד נשאר לי אורז לבן במקרר. כנראה כי אני חי על אורז ותמיד אפשר להכין ממנו דברים נהדרים, כמו קציצות אורז, אורז אסייתי מטוגן או את "פנקייק" האורז הזה.
- 4 כוסות אורז לבן מבושל
- 4 בצלים ירוקים קצוצים
- חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
- 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
- 2 בצלי שאלוט קצוצים
- 150 גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- כפות שמן זית
- מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה
- שמים את השמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את האורז ומהדקים אל המחבת. מניחים על להבת הכיריים, על חום בינוני-נמוך כעשר דקות עד שהחלק התחתון שחום מעט (מרימים עם מזלג ומציצים)
- מגלישים לצלחת משומנת מעט ומעבירים למחבת על הצד השני לאט ובזהירות
- מטגנים עוד 6-7 דקות ומעבירים לצלחת