סלט עשיר, ויחד עם זה קל ורענן, טעמים אסייתים ברורים, טקסטורות שונות, צבעוניות מרהיבה, והוא אפילו די קל להכנה. בקיצור, לכו על זה.
- אטריות שעועית 150 גרם
- חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים
- כוס עוף מבושל או צלוי חתוך לרצועות דקות (אפשר קוביות טופו לצמחונים)
לרוטב:
- רבע כוס רוטב סויה green
- שליש כוס מירין
- 2 כפות מייפל green
- 3 לימוני ליים סחוטים
- רבע כוס מיונז
- 3 שיני שום קצוצות
- כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1-2 צ'ילי פרוס
- כף שמן שומשום
- 3 כפות שמן זית מלח
- פלפל גרוס
לסלט:
- 2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות
- 1 קולורבי חתוך לרצועות דקיקות
- רבע כרוב סגול פרוס דק
- 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקיקות
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- כוס עלי נענע
- כוס עלי כוסברה
- משרים את האטריות במים רותחים כעשר דקות. מסננים, חותכים עם מספריים לאטריות קצרות, של כעשרה ס"מ ומשרים במים קרים עד לשימוש
- מערבבים את הרוטב לתערובת אחידה
- מערבבים את הסלט עם הרוטב. מוסיפים את העוף ומערבבים שוב
- מסננים היטב את האטריות על צלחת גדולה, מעבירים לכלי הגשה ועליהן מניחים את הסלט, מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים