בכל ארוחת שישי יש אצלנו מנות טבעוניות מבלי לקרוא להן ככה, הן פשוט ישנן כדבר טבעי וחלק אינטרגלי מהארוחה כולה: מנות של ירק צלוי או מבושל וקטניות שונות בשלל אופנים.
אני מאד אוהב קטניות מכל הסוגים ובכל הצורות, בדיוק כמו במתכון שצירפתי.
2 קופסאות גרגירי חומוס משומרים מסוננים green
4 כפות שמן
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ green
1 צ'ילי אדום קצוץ פרוס
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
2 כפיות גרגירי כוסברה שלמים
כפית גרגירי פלפל שחור
6 תרמילי הל שלמים
חצי כפית שבבי צ'ילי יבשים
3 עלי דפנה
חצי כפית כורכום
כף רכז עגבניות
מלח
מיץ סחוט מלימון גדול
כוס מים
חופן כוסברה קצוצה
כותשים יחד את התבלינים, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי לעיסה מפוררת
שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם, מטגנים בו את תערובת התבלינים הכתושה עם הבצל כמה דקות
מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים דקה
מוסיפים את גרגירי החומס המסוננים, מערבבים דקה
מוסיפים מים, עלי דפנה, כורכום ופלפל ומביאים לרתיחה
מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה ומגישים