מה שהופך את המאפה הזה לכה טעים ומיוחד הוא כמובן הבצק המשובח והפשוט עד כדי להביך להכנה שממנו הוא עשוי. למעשה, הוראות ההכנה של הבצק הזה לא רק שונות מהוראות הכנה של כל בצק אחר שאתם מכירים, הם כמעט הפוכות מההוראות המקובלות שכמעט תמיד נגמרות ב" לשים היטב עד שהבצק אחיד, חלק וגמיש ונוח לעבודה" נניח, הרי שההוראה הבסיסית בבצק הזה הוא הפוכה: לא לשים את הבצק בכלל, ובעיקר דואגים שהבצק יהיה לא אחיד, כלומר, ממש לא אחיד, כמעט באופן קיצוני.
לגרסה מלוחה
4 כוסות קמח מנופה (חשוב לנפות)
4 כפיות אבקת אפיה
כפית מלח גס
200 גרם חמאה מלוחה, קפואה (כן, תקפיאו בפריזר שעה)
כוס וחצי ריוויון קר מאד
להברשה מעל: חלמון ביצה מעורבב עם 2 כפות חלב או שמנת מתוקה
לגרסה מתוקה:
- מוסיפים חצי כוס סוכר לתערובת הקמח.
- גם בגרסה המתוקה כדאי להשתמש בחמאה מלוחה, אבל לא להוסיף עוד כפית מלח
- במקום ריווין אפשר להשתמש בכוס חלב וחצי כוס שמנת מתוקה (או ההפך, תלוי במצפונכם) מעורבבים עם כפית תמצית וניל וקליפת תפוז מגורדת
- אפשר להוסיף לתערובת גם חופן צימוקים.
- כל השאר אותו הדבר
מחממים תנור ל-220 מעלות
שמים בקערה גדולה את הקמח, מלח ואבקת האפיה, מערבבים
מגרדים את החמאה הקפואה בפומפייה גסה אל קערת הקמח. מערבבים ומשפשפים בין כפות הידיים עד לקבל תערובת פירורית יבשה
מוסיפים את הריוויון ומערבבים בעדינות, נזהרים לא ללוש, עד שהגושים נדבקים וכמו מאוחדים למעין בצק שנראה לא גמור. אם צריך, מוסיפים עוד 3-4 כפות ריוויון לאיחוד סופי של פירורי הבצק
מעבירים את הבצק מהקערה למשטח עבודה מקומח מעט. מהדקים את את הבצק היטב. לא לשים ורק מהדקים לבצק אסוף
משטחים מעט עם כפות הידיים ומעצבים את הבצק תוך כדי כך למלבן. מקמחים מעט, ומרדדים לעובי של כ -2 ס"מ. מקמחים מעט ומקפלים את המלבן לשניים. מקמחים ומרדדים שוב למלבן בגובה של כ 2-3 ס"מ
קורצים עיגולים עם חותכן או חותכים לריבועים של כ 4-5 ס"מ. את הבצק שנשאר מחיתוך לעיגולים, אוספים שוב לבצק אחד, מרדדים שוב וקורצים עוד עיגולים
מניחים את הסקונס על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור כ-15 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוציאים ומניחים להם להתקרר
הם נשמרים היטב כמה ימים בקופסה אטומה. לא שיש סיכויי שהם ישארו כמה ימים, אבל לידיעתכם