את הצילום הזה, של מרק אבטיח, צילם נלי שפר לפני כשלושים וחמש שנה לספר הבישול הראשון שהוצאתי, 'הבישול הסיני של אהרוני'. זה מרק סיני קייצי, עדין, מבוסס על מרק עוף, כדורי אבטיח ושקדים. אני מת על המרק הזה עדיין ומכין אותו מידי פעם. כדאי לכם לנסות גם.
- 1 אבטיח בינוני
- 1 ליטר מרק עוף צח
- 6 פטריות פרוסות
- כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- מלח
- פלפל גרוס כף סוכר
- 1/2 פלפל ירוק אורגני חתוך לרצועות דקות
- 1/2 פלפל אדום אורגני חתוך לרצועות דקות
- כוס נבטים סיניים חזה עוף חתוך לרצועות דקיקות
- 2 כפות רוטב סויה בהיר
- 4 כפות יין אורז
- חצי כוס שקדים אורגניים green קלויים
- 3 בצלים ירוקים אורגניים
- כפית שמן שומשום
- מסמנים עם סכין קטנה וחדה חריץ, סימון ברבע העליון של האבטיח ואחר כך חותכים (עם דוגמא משוננת או בלעדיה) חתך עמוק ומסירים את החלק העליון
- קורצים כדורים מליבת האבטיח בעזרת כפית פריזאית. יוצרים כוס וחצי של כדורים קטנים
- מוציאים את יתרת פנים האבטיח בכף. מקפידים להותיר דפנות אדומות, משתי סיבות: האחת, כדי שבשר האבטיח המתוק שבדפנות יתרום מטעמו למרק, והשנייה, למנוע מחמיצות הקליפה לחדור אליu
- מכניסים את הכדורים לתוך הקליפה המרוקנת, מכסים במכסה ומצננים במקרר.
- בינתיים מכינים את המרק: מביאים לרתיחה את המרק הצח בסיר גדול, יחד עם הפטריות, הג'ינג'ר, המלח, הפלפל הלבן והסוכר. מרתיחים כ-5 דקות
- מוסיפים את הירקות ורצועות העוף, מבשלים כשתי דקות
- מוסיפים את רוטב הסויה והיין ומרתיחים כדקה
- יוצקים את המרק לתוך האבטיח, בוזקים את השקדים המטוגנים, הבצל הירוק הקצוץ, כמה טיפות של שמן שומשום, מכסים במכסה הקליפה ומגישים