מתכון עם כל הטוב של החג הזה, עשיר בגבינות ובטעמים.

רוטב הבשמל שמקבל מקום של כבוד בשבועות מככב גם במנה הזו, מנה קלאסית לשולחן החג.

  • 1 חבילה פסטה קצרה

     

  • 1 חציל חתוך לקוביות

     

  • מעט שמן זית

     

  • מלח, פלפל

     

  • 6 עלי מרווה

לבשמל:

  • 60 גרם חמאה

     

  • 2 כפות קמח

     

  • 2 וחצי כוסות חלב

     

  • מלח, פלפל

     

  • מעט אגוז מוסקט

     

  • 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

 לרוטב העגבניות:

  • בקבוק רוטב עגבניות green

     

  • 3 כפות שמן זית green

     

  • 3 שיני שום כתושות

     

  • חופן עלי בזיליקום

     

  • מלח, פלפל גרוס

  1. מערבבים את החצילים עם שמן זית, עלי המרווה, מלח ופלפל וצולים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות
  2. מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה למחצה פלוס. מסננים
  3. מערבבים את חומרי רוטב העגבניות בקערה
  4. מכינים את הבשמל: מטגנים את הקמח בחמאה מבעבעת כשתי דקות. מוסיפים את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים עם מטרפה עד שהבשמל מבעבע ומסמיך. מוסיפים אליו את הגבינה ומערבבים
  5. הרכבת המנה: מערבבים יחד את הפסטה, רוטב עגבניות, עלי בזיליקום ועוד 3/4 כוס גבינת מוצרלה מגורדת ושמים בתבנית חסינת חום
  6. יוצקים מעל את הבשמל הגבינתי בשכבה אחידה, מפזרים מעל עוד מעט מוצרלה מגורדת או פרמזן.
  7. אופים בחום של 190 מעלות כארבעים דקות עד שפני המאפה משחימים ומבעבעים