מבין כל מתכוני לביבות החנוכה היה בא לי לגוון, גם מבחינת צורה, גם מבחינת טעמים וגם מבחינת הגשה ולקחת את החג לכיוון פחות מטוגן.
אז הלכתי על רושטי ערמונים - דומה בטעמים ונראות ללביבות אבל קצת אחרת, טעים אש ועם הרבה פחות שמן.
קילו תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
1/2 כוס שמן זית green
5 ביצים גדולות
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 שקית ערמונים green
- מחממים תנור על 220 מעלות
- לוקחים שתי קערות, באחת, מערבבים ביצים, שמן, ערמונים קצוצים ותבלינים. בשנייה מניחים את תפוחי האדמה המגוררים
- יוצקים על התפוחי האדמה המגוררים
- מערבבים היטב
- מרפדים אינגליש קייש בנייר אפייה ויוצקים הכל פנימה
- מכסים בנייר אפייה ונייר כסף
- אופים שעתיים
- מוציאים, פורסים ומגישים - בתיאבון!