מנה בסיר אחד לא צריכה להיות משעממת או חדגונית, וההוכחה לפניכם - מתכון שלי למנה לסיר חם ומפתיע שמתאים בול ליום חורף סגרירי.
לקציצות:
- 500 גר פרגית טחונה
- 1 בצל לבן
- 6 שיני שום
- 1 ביצה
- 100 גר פירורי לחם
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
לתבשיל:
- 10 תפוחי אדמה
- 3 בצלים
- שמן זית אורגני green
- 4 כפות סילאן אורגני green
- מלח
- פלפל
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לקוביות
- בסיר עם שמן זית עד רבע גובה מטגנים את תפוחי האדמה להזהבה מוציאים לנייר סופג
- קוצצים בצל, כותשים שום ומערבבים את כל חומרי הקציצות. יוצרים כדורים בגודל פינג פונג
- מטגנים בשמן זית את הכדורים לקבלת מעטה זהוב שחום. מוציאים לנייר סופג
- מוסיפים עוד שמן ומטגנים פרוסות בצל עד הזהבה. מוסיפים סילאן וכוס מים ומבשלים להסמכה
- מוסיפים את הקציצות ואת תפוחי האדמה עם שתי כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים אש ומבשלים 35 דקות