מה שיפה בכיסונים זה המיסתוריות שבבטן שלהם. אתה לא יכול לראות את הטעם האמיתי שמסתתר בכיס הבצק. ביס בהפתעה. ואני מת על הפתעות. איזה אושר יש בלתת ביס וכל הטעמים מתערבבים ומתפוצצים לך בחלל הפה. בעיני אלמנט ההפתעה מוסיף ״אוממי״ משלו. ואם כבר אוממי - דמיינו עכשיו כיסוני בצק, גיוזה, ממולאים בכרוב, גזר, ג׳ינג׳ר ופטריות שיטאקי ופורטבלה מתובלים בסויה אורגנית. מנה טבעונית מיסודה, עשירה בטעמים, מסקרנת, משלבת קריספיות ורכות מענגת. הנטייה לעשות כל הזמן השוואות מיותרת. המנה הזו עומדת בפני עצמה. גאה ומלכותית. כשעוצמים עיניים מרגישים בכלל שנתתם ביס בגן עדן.
- שמן שומשום
- 1/2 כוס כרוב קצוץ
- 1/2 כוס גזר קצוץ
- מעט ג'ינג'ר קצוץ
- 5 שיטאקי טריות קצוצות
- 3 פטריות פורטבלו קצוצות
- 2 כפות סויה שופרסל green
- 1 כפית סוכר
- לבצק
- 1 כוס קמח לבן
- 1/4-1/2 כוס מים רותחים
- מלח
- שמן לטיגון
- מערבבים ולשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק. מניחים בצד
- במחבת מטגנים במעט שמן שומשום כרוב, גזר, ג'ינג'ר, פטריות,עם סויה וסוכר. מעבירים למסננת ומצננים רבע שעה
- בזמן הזה מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי המצונן וסוגרים כמו רביולי או מנסים לעשות דאווינים כמוני ולהראות סינים מלידה (ללא הצלחה מרובה)
- מחממים שמן צמחי במחבת ומטגנים את הגיוזה מצידה התחתון להשחמה. מוסיפים 1/4 כוס מים ומיד סוגרים במכסה. מאדים 8 דק ומגישים מיד לצד צלוחית סויה. בתאבון