אפתח בווידוי: מרק לא מסמל אצלי חורף. אני אוהב מרקים גם בשיא השרב. מרק זו מזמן לא מנה ראשונה או איזה משהו שסבתא מכינה כשאנחנו חולים. מרק זו ארוחה ועולם שלם. ואין כמו תאילנד כדי להעניק לעולם מרק בשר וחלב קוקוס חריף עם אטריות אורז וקארי אדום כדי להמחיש לכם עד כמה מרק זה עולם שלם.
כשגרין ביקשו שאכין מרק לכבוד החורף, לא היה לי ספק באיזה מרק אבחר - זו מנת הבית בחורף הקרוב.

  • ‎1/2 קילו אונטריב קוביות קטנות 
  • ‎1 בצל סגול פרוס
  • ‎6 שיני שום דפוקות 
  • ‎1 כף קארי אדום 
  • ‎2 עלי קפיר ליים טריים או מיובשים
  • ‎1/2 מטבע סוכר דקלים או שתי כפות סוכר חום
  • ‎10 פטריות שמפניון חצויות
  • ‎4 כוסות מים רותחים
  • ‎1 קרם קוקוס של green
  • ‎2 ליים סחוטים
  • בצל ירוק
להגשה:
  • ‏‎איטריות אורז רחבות מבושלות
  • ‏‎עלי כוסברה בנדיבות
  • פלפל אדום חריף לפי הטעם

>> עומר מילר – מתכונים מאוזנים

  1. צורבים בשר בסיר. ‏‎מוסיפים בצל סגול ושום
  2. מערבבים ומוסיפים קארי אדום
  3. מוסיפים עלי קפיר ליים, סוכר דקלים ומערבבים
  4. מוסיפים מים רותחים, פטריות, בצל ירוק וקרם קוקוס. ‏‎מביאים לרתיחה
  5. מנמיכים ומבשלים חצי שעה. ‏‎סוחטים ליים
  6. מגישים עם אטריות אורז, כוסברה ופלפל חריף