יש אינספור תחליפי לחמניות, חלות ולחם לפסח, אבל יש רק מתכון אחד, שמלווה אותי עוד מלפני שנולדתי.
סבתא שלי אפתה לחמניות כאלו, גם אמא שלי ואין לי מושג מה קרה כמה דורות אחורה, אבל אני משוכנע שהמתכון לא השתנה המון.
אופן ההכנה מאד צרפתי ואלגנטי, בדיוק כפי שעושים בצק רבוך לפחזניות. מכינים, נותנים לזה להצטנן ומתחילים לפנטז על הפיקניק המשפחתי ❤️
2 כוסות מים
1 כוס שמן
1 כפית מלח
3 כפיות מייפל
2 כוסות קמח מצה
1 שקית אבקת אפייה
5 ביצים
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מרתיחים בסיר קטן מים, שמן, מלח ומייפל
- שופכים פנימה קמח מצה ואבקת אפייה בבת אחת
- מסירים מהאש ומערבבים לאיחוד
- מעבירים לקערה ולשים שלוש דקות
- מוסיפים ביצה ומטמיעים אותה בבצק, חוזרים על הפעולה ביצה ביצה
- יוצרים כדורים ואופים בתנור חצי שעה