כבר שנה ותשעה חודשים שאני קיטוגני. אמנם לא תמיד הצלחתי לדבוק בתזונה במלואה. נכנסתי ויצאתי מקיטוזיס מספר פעמים, אבל עם הזמן הפכתי את הקיטו מתזונה לדרך חיים. יש תפיסת עולם שקיטו זה רק בשר. זו תפיסה שגויה. אמנם יש אסכולות ״קיצוניות״ כמו בכל קבוצה, אבל כאחד שבחר בקיטו שפוי (ועם מוטיבציה פנימית אדירה לגבור על הקרוהן ועל עוד רעות חולות) אני שמח לבשר לכם שיש גם ירקות בקיטו, פירות יער, ביצים, טוסטים, מאפינס ואפילו גלידות. כן, זה דורש ממך לעבוד קצת יותר, לתכנן את השבוע קדימה, לשנות את המזווה - אבל איכשהו זה מצליח, מבחינתי לפחות, להתגמד לעומת מה שהגוף מרוויח. ובואו, אני אחרון המיסיונרים, ואין לי שום כוונה לשכנע אף אחד באיזו תזונה לבחור, ואני מאמין שכל אדם אחראי לבריאותו ולדרך בה הוא חי את חייו, אבל לאלו מכם שכן מתנסים בקיטו או לפחות מפלרטטים מדי פעם עם התזונה הייחודית, מומלץ לנסות את המתכון הבא.
המתכון הזה הוא אחד המתכונים האהובים עלי מעולם הקיטו. לחם ללא גלוטן וללא פחמימות, מהטובים שיש. גרין האלופים שלחו לי הביתה להתנסות בקמח השקדים החדש שלהם, ולא היתה לי בכלל התלבטות שזה המתכון שאכין. בתאבון!
- 6 ביצים בגודל L מופרדות
- 2 שקית אבקת אפייה
- 150 גרם קמח שקדים green
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית חומץ תפוחים אורגני
- 50 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קיטוגני)
- מחממים תנור ל180 מעלות
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים והחומץ למרנג יציב. מוציאים קצת יותר מחצי מהחלבונים המוקצפים לקערה נפרדת
- מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקציפים לאיחוד. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה
- כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 35 דקות