מאז בישרה הנסיכה קייט מידלטון כי היא חולה בסרטן, לא הופיעה בציבור או סיפקה מידע אודות מצבה הבריאותי. שלשום (שישי), היא פרסמה בחשבון האינסטגרם שלה פוסט חשוף שבו שיתפה על התהליך הלא פשוט שהיא עוברת במסגרת המאבק שלה במחלה הקשה.
"אני מתקדמת בקצב טוב, אבל כמו כל אחד שעבר כימותרפיה גם אני עוברת ימים טובים יותר וטובים פחות", כתבה. "בימים הפחות טובים אתה מרגיש חלש, עייף והגוף חייב להיכנע ולנוח - אבל בימים הטובים, כשאתה מרגיש חזק יותר, אתה רק רוצה להרגיש טוב".
ד"ר מיה גוטפריד, מנהלת המכון האונקולוגי במרכז רפואי מאיר מקבוצת כללית, מציינת כי כיום ישנם אמצעים שיכולים לעזור להפחית חלק מתופעות הלוואי הכרוכות בטיפולי הכימותרפיה. עם זאת, היא מדגישה כי לפי ההודעה שפרסמה מידלטון, לא ניתן להעריך מהו סוג הסרטן שממנו היא סובלת ואילו טיפולים כבר עברה.
"באופן כללי, טיפול כימותרפי לסרטן יכול להיות משלים לניתוח, ומטרתו במקרה כזה היא לטפל במיקרו גרורות הקיימות בגוף ולמנוע את הישנות המחלה; או לחלופין - טיפול כימותרפי שמיועד עבור חולים במצב מתקדם. השפעת הטיפול הכימותרפי על החולה, יכולה להיות שונה לחלוטין בשני המקרים".
"אם פעם ראינו בחילות קשות אצל חולי סרטן רבים, היום מדובר בתופעה פחות רווחת הודות לתרופות שמסייעות לטפל בהן באופן יעיל יחסית"
ד"ר מיה גוטפריד
ד"ר גוטפריד מציינת כי תופעות לוואי בעקבות טיפול כימותרפי, יכולות לכלול: בחילות, דחייה מאוכל, טעם מתכתי בפה, חולשה וכן ירידה בספירת הדם וחשיפת החולה לזיהומים. לדבריה, תרופות שונות יכולות לסייע כיום בעיקר בעניין ההקאות.
"אם פעם ראינו בחילות קשות אצל חולי סרטן רבים, היום מדובר בתופעה פחות רווחת הודות לתרופות שמסייעות לטפל בהן באופן יעיל יחסית. כמו כן, כיום יש קסדה שעוזרת במידה מסוימת, להתגבר על עניין נשירת השיער, ומאפשרת לקרר את הקרקפת, מכווצת את כלי הדם ומצמצמת את כמות הכימותרפיה החודרת לזקיקי השיער וכך משפיעה עליהם. היא מסייעת לחלק מהחולים אף שהיא אינה פשוטה ליישום בפועל. למרות ההתקדמות והפיתוחים השונים, חשוב לזכור שטיפולי כימותרפיה עדיין יכולים להיות מאוד מאתגרים, והם כרוכים, כאמור, בתופעות לוואי שונות ומגוונות".