כשעומר מילר חגג את יום הולדתו ה-40, הוא הבין שהוא חייב לעשות שינוי משמעותי בחיים. "הייתי תל אביבי פעלתן – ניהלתי שתי רשתות מזון, חייתי חיי לילה – בגדול היה לי המון רעש חיצוני וגם נפשי", הוא מספר בראיון ל-mako בריאות.
"לפני כחמש שנים וחצי נולדו לי תאומים, והבנתי שאני פשוט לא מעוניין להמשיך לחיות ככה. הבנתי שאני לא נמצא במקום שבו אני רוצה להיות ואמרתי לשירן שאנחנו חייבים לעשות משהו כדי לשנות את החיים".
הקורונה שנכנסה בסערה לחייהם של המילרים, כמו גם לחיי כולנו, הייתה קטליזטור שעזר לו לממש את משאלותיו. "החלטנו לשכור דירת חדר פשוטה בנגב, רצינו מרחבים ואוויר ובעיקר קיווינו להתחבר לשקט". וכך היה – האווירה הרגועה והריחוק מעיר האורות, גרמו למילר להבין שהוא עלה על משהו. "זה מאוד עזר לי להתפקס. הבנתי שהייתי זקוק לזה". בשלב הזה, עומר והמשפחה החליטו שהם עוברים למושב בשרון.
"שנים הייתי פעיל ברשתות החברתיות, אבל באותו השלב הבנתי שאפשר להתפרנס מזה. למדתי את הכלי הזה והתחלתי להעלות תכנים. החלטתי להתמקד במה שחשוב באמת – במשפחה שלי, בשלווה הפנימית וברצונות שלי", מספר מילר.
"עשיתי חצי שנה של קיטו אמיתי, ירדתי 25 קילו, התחלתי להרגיש אני אדם בריא, שאני צלול, מפוקס. זה היה שינוי דרמטי"
עומר מילר
בדיוק ברגעים האלה, מילר הבין שאחד מהכלים שתורמים לאותו השקט הפנימי שחיפש הוא המזון שהוא מחליט לצרוך. "אחרי שנים ששכנעתי את עצמי שזה הגיוני להתעורר עייף, או שזה בסדר שקצת כואבת הבטן – בכל זאת אני סובל מקרוהן - הבנתי שנמאס לי לאכול ג'אנק ולשתות אלכוהול, שזה פשוט לא נכון לי. דיברתי עם חברה טובה שהסבירה לי על תזונה קיטוגנית והתחלתי להתנסות. עשיתי חצי שנה של קיטו אמיתי, ירדתי 25 קילו, התחלתי להרגיש אני אדם בריא, שאני צלול, מפוקס. זה היה שינוי דרמטי".
גם הילדים עברו לתזונה קיטוגנית?
"הם לא קיטוגנים בהגדרה, אבל הם לא אוכלים לחם, לא אוכלים ממתקים. הם רגילים לראות את אבא שלהם אוכל סטייק וביצים וגם הם אוכלים בשר וחלקי פנים. אפילו נתתי להם לטעום מח עצם במקום דייסה – הם גדלו לתוך העולם הזה. אבל זה גם בסדר אם הם הולכים לחבר ומחליטים לאכול גלידה, אני לא מונע מהם דברים, זה גם שאלה של מינונים – בבית אין להם אז אם מדי פעם הם אוכלים בחוץ מתוק זה בסדר גמור מבחינתי".
"זו לא רק דיאטה זה שינוי תפיסה כללית"
במקביל לשינוי התזונתי המסיבי שעבר מילר, הוא החליט לשנות את כל גישת החיים: "לבחור בחיים בריאים זה לא רק להחליט מה נכנס לך לפה, אלא גם אילו אנשים אתה מכניס לחיים ואילו לא, כמה להאזין לחדשות, כמה להיות מושפע מרכילות – זה לדעת במה נכון לך להתמקד".
הוא התחיל להתאמן בכל יום, עבר לחיות חיי טבעיים ככל שניתן וגם משלים את התזונה בעזרת ויטמינים ומינרלים שחסרים לו, לטענתו. "חיפשתי עוד ועוד גישות ותחומים שיעשירו את החיים שלי". באחד הימים הוא נסע לעמק יזרעאל לסיור ליקוט ואז הגיע לתובנה נוספת. "הייתי באזור מדהים שהכל בו היה ירוק ואפרורי כזה, כמו באזור שקט ונעים בחו"ל. התקשרתי לשירן ואמרתי לה שאנחנו עוברים לעמק יזרעאל".
איך שירן באמת מגיבה לכל השינויים האלה?
"היא מחמיאה לי המון – אומרת שאני זוהר יותר, שרואים עליי את השינוי ושטוב לה איתי. היא לא עברה לתזונה קיטוגנית מלאה, אבל היא לוקחת משם את הדברים שנכונים לה".
"המון אנשים סובלים מבעיות בריאות, מסתובבים בעולם עם סוכרת, לחץ דם גבוה ועייפות כרונית. חבל, כי יש כלים לשנות את זה"
עומר מילר
בימים אלה הם חיים את החלום: קמים בזריחה, הולכים לישון לא מאוחר מדי, מגדלים את הירקות בעצמם וגם את התרנגולות. "אני משתדל לרדוף אחר החלומות שלי ולא להדוף אותם. רציתי לגדל בעצמי גינה, לאסוף ביצים, לחיות חיים טובים ונינוחים יותר".
איך נראה סדר היום שלך?
"אני קם בחמש, מתאמן בערך 40 דקות – אני עושה תרגילים נגד משקל הגוף, אח"כ אני עושה אמבטיית קרח ובסביבות 06:30 הילדים כבר מתעוררים. זה משאיר לנו כשעה וחצי עד שאני מוריד אותם בגן, ומאפשר לנו לאסוף את הביצים ולקטוף ירקות מהגינה. אח"כ אני לוקח אותם לגן וחוזר הביתה לעבוד – אני מייעץ למסעדות, מעלה תכנים בסושיאל. עכשיו אני מלווה בית מלון שעומד לשנות את התפריט לקיטוגני וגם יש לי איזה פרויקט בחו"ל שאני עובד עליו".

"כשהילדים חוזרים אנחנו נוסעים באופניים במושב, הולכים לחברים. בשבע וחצי הם כבר במיטה ואני ושירום הולכים לישון בסביבות תשע".
מה אתה אוכל במהלך היום?
"אני חי על ארוחה או ארוחה וחצי ביום: בשר, ביצים, דגים, עוף, שומן רווי מהחי, מעט עלים ירוקים או כל מה שגדל מעל האדמה. כלומר – שורשים כמו גזר או סלק למשל הם מחוץ לתפריט. אני לא אוכל ארוחת בוקר. אם אני אוכל ארוחת צהריים גדולה, אני אוכל עוד אחת קטנה בערב".
"לבחור בחיים בריאים זה לא רק להחליט מה נכנס לך לפה, אלא גם אילו אנשים אתה מכניס לחיים ואילו לא, כמה להאזין לחדשות, כמה להיות מושפע מרכילות"
עומר מילר
זה נשמע מאוד פסטורלי, כמעט לא קשור למה שקורה בארץ, איך מתנתקים?
"זה כל העניין – אני לא מדחיק ולא מתנתק, פשוט מנסה לחיות את מה שעושה לי טוב. אני נוסע לכיכר החטופים אחת לשבוע, עובד, אבל גם לומד לחיות בצורה בריאה ורגועה שמתאימה לי".
אז מה אתה אומר בעצם - שכולנו צריכים לעבור לתזונה קיטוגנית כדי להבין משהו בחיים שלנו?
"אני לא אומר לאחרים מה לעשות, אבל אם מישהו ישאל אותי אני בהחלט אמליץ לו לעבור לתזונה כזאת, או לפחות לתזונה דלת פחמימות ושומן. אנחנו חיים בתקופה לא טובה – המון אנשים סובלים מבעיות בריאות, מסתובבים בעולם עם סוכרת, לחץ דם גבוה ועייפות כרונית. חבל, כי יש כלים לשנות את זה. לי זה שינה את החיים וגם את התפיסה הכללית. זה כמו להיוולד מחדש – אני לא מכיר היום את העומר שהייתי. היום המשפחה שלי היא במקום הראשון מבחינתי, העבודה היא אמצעי אבל בהחלט לא המטרה".