התפרצות קורונה בתאילנד: מדיווחים מקומיים נראה כי הנגיף מרים את ראשו וכבר הספיק לגרום ליותר מ-30 אלף חולים שאומתו לנגיף בחודש האחרון, ולכאלפיים אנשים שנזקקו לטיפול ואשפוז בבתי החולים. לפי הדיווחים, נראה כי ההתפרצות הנוכחית פוגעת גם בילדים וגם בצעירים.

פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה ודיקן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, מציין כי מרבית המקרים הם באזור בנקוק. "ככל הנראה מספר המקרים הכפיל את עצמו במהלך שבוע שעבר. עדיין קשה לקבוע בוודאות אם אכן מדובר בהתפרצות חריגה אבל כמעט אלפיים אנשים אושפזו ושניים כבר נפטרו מהנגיף בתאילנד וזה בהחלט לא משהו שצריך להתעלם ממנו".

הפרופ' מסביר שמה שמעורר תהייה זה בעיקר גילם הצעיר של הנדבקים – "רוב החולים המאומתים הם בשנות השלושים וזה בהחלט משהו שכדאי לעקוב אחריו". מבחינת הווריאנטים, הוא מציין כי מדובר ב-LF7 ו-NB1.8 שהם צאצאים של וריאנט JN1 השכיחים בעיקר באזור המזרח. ה-JN1 כלול לדבריו בחיסון הנוכחי.

קורונה בסין (צילום: GETTY IMAGES)
אלפי מאושפזים|צילום: GETTY IMAGES

נטע סופר צור, ד"ר לאימונולוגיה ומרצה למקצועות הבריאות, מוסיפה כי "נכון להיום נראה שהזינוק בתחלואה לא נובע מזן חדש משמעותי, אלא מהדעיכה החיסונית הטבעית שמתחרשת נגד הנגיף מאז גל התחלואה ומבצעי החיסונים האחרונים". לדבריה, בשלב זה לא מתועדים בעולם שיעורי אשפוז ותמותה גבוהים מהנגיף, אולם ייתכן שעוד מוקדם להעריך מה יהיה המצב בהמשך. "אנחנו יודעים שהסיבוכים של המחלה מתרחשים בעיכוב של כשבועיים מרגע זיהויה".

כרגע ההנחיות בתאילנד מתייחסות בעיקר לאוכלוסיות פגיעות, וכוללות המלצה לקבל בוסטר של חיסון, לעטות מסיכה במקומות סגורים ולהימנע ממפגשים עם אנשים המראים תסמינים.