11 בני אדם, מתוכם 9 ילדים, אושפזו בבית חולים בפנסילבניה ביום שישי האחרון לאחר שאכלו פטריות בר רעילות שליקטו ביער וחשו ברע כעבור מספר שעות, כך לפי סוכנות כיבוי האש בפנסילבניה. החולים, תושבי העיירה Peach Bottom טופלו בבית החולים ושוחררו כשמצבם מוגדר טוב.
לפי הדיווח בערוץ WGAL, מדובר בבני משפחה מקהילת האמיש, קהילה נוצרית דתית סגורה, שידועה באורח חיים קפדני ובהימנעות משימוש בטכנולוגיה מודרנית. עוד נכתב כי בעקבות המקרה, נאלץ אחד מבני המשפחה ללכת ברגל כדי לחפש טלפון ציבורי על מנת להזעיק את שירותי החירום.
ליקוט פטריות ועשבי תיבול הוא תחום שהפך פופולרי בשנים האחרונות, גם בישראל. יולה וילוז'ני, יו"ר עמותת פטריות הבר, מסבירה כי בארץ קיימים מספר סוגים של פטריות מסוכנות ורעילות, כגון פטרייה מסוג "אמנית המוות", שלפי המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), היא הסיבה לרוב מקרי המוות הקשורים לפטריות ברחבי העולם. לטענת וילוז'ני, מדובר בפטרייה די נדירה באזורנו, הגדלה בעיקר ברמת הגולן, ובמקרים נדירים ניתן למצוא אותה גם באזור הכרמל. "פטרייה מסוג זה מסוכנת ביותר, היא עלולה להוביל להרעלה אפילו דרך מגע ידיים בלבד. תסמינים של הרעלה מפטרייה זו כוללים: כאבי בטן, הקאות, שלשולים ואף פגיעה חמורה ומסוכנת בכבד ובכליות שיכולה להוביל למוות".
פטרייה רעילה נוספת, שדווקא נפוצה בישראל היא 'אמניתה פרוקסימה', או בעברית 'אמנית כוזבת'. "פטריה זו מופיעה עם הגשם הראשון בכל הארץ, בין השאר ביערות ירושלים, בית שמש, אזור הכרמל והצפון", מציינת וילוז'ני. לדבריה, מדי שנה מתרחשים מספר מקרי הרעלה כתוצאה מאכילת פטרייה זו, לעיתים בשל העובדה שהמראה שלה דומה לסוג אחר של פטריות שאינו רעיל.
לצאת לליקוט - רק בליווי מומחים בתחום
לעומת זאת, היא מסבירה כי בתקופת הקיץ בולטת במיוחד פטרייה רעילה המכונה 'ירוקת דפים קיצית', שנפוצה בדשא, בשטחים פתוחים, בשדות ובחצרות. "פטרייה זו מזכירה במראה את פטריית השמפיניון המוכרת, ולכן עלולה לבלבל את אלה שנתקלים בה". היא מציינת כי תסמינים של הרעלה כתוצאה מאכילתה כוללים: כאבי בטן, הקאות, ושלשולים והחשש העיקרי הוא מהתייבשות.
וילוז'ני מדגישה כי ישנם סוגים נוספים של פטריות רעילות בישראל, ולכן אין לגעת בהן ובייחוד לא לאכול פטריות לא מוכרות. "אם אתם רואים בשטח פטרייה יש לוודא תחילה באיזה סוג מדובר", היא מבהירה. כמו כן, היא ממליצה לצאת ללקט פטריות רק בליווי מומחים בתחום. "כיום יש לא מעט סיורים נגישים לקהל הרחב שמקיימת העמותה או מדריכים פרטיים. כמו כן, יש קבוצות פייסבוק גדולות לאוהבי פטריות הכוללות הסברים מפורטים לגבי כל סוג ומין, וגם בהן אפשר להיעזר". בכל מקרה שבו אתם חושדים כי אכלתם פטרייה מסוכנת, היא מבהירה כי יש לגשת באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי.