אם אתם הורים לתינוקות מתחת לגיל שנה – אתם חייבים לקרא את הפוסט שכתבה סבתא לנכדה בת חצי שנה לאחר שחוותה סכנת חיים בגלל מאכל שיש לכולנו בבית – דבש.

"אימהות סבתות אהובות לכל מי שיש תינוק/ת שהגיעו לגיל טעימות, זהירות מכל מאפה שאפיתם בדבש", כתבה.  "יש רעלן בשם בוטליזם שחי בדבש שגם באפיה הוא חי והוא עלול לגרום למצבים קשים מאוד בתינוקת (ממש שיתוק). זה מניסיון אישי של הנכדה שלי שטעמה חלה שנאפתה עם מעט דבש . ניסיון מר של 7 ימים בטיפול נמרץ שנגמר בטוב ב"ה בדרך ניסי ניסים".

עוד ציינה כי מה שגרם להם להגיע למיון ספרא לילדים הייתה העובדה שהתינוקת סבלה מתסמינים לא אופייניים: "זה לא מלווה בחום ויש לתינוק תיאבון, רק עצירות פתאומית של ימים ורפיון שדומה להיפוטוניה (מתח שרירים ירוד או נמוך) בתינוק ועם שינוי קול הבכי, לבכי שונה חלש מהרגיל".

היא חותמת את הדברים ואומרת: "מקווה שאף תינוק בישראל לא יעבור את מה שעברנו כי הרעלן בוטליזם קטלני!"

"מחלה נדירה אך מסכנת חיים"

ד"ר אורי בלה, מנהל מרכז בריאות הילד של הכללית במודיעין, מבהיר בעקבות הפוסט כי יש להימנע ממתן דבש לתינוקות עד גיל שנה. "מתן דבש מסכן את התינוקת במצב של התפתחות בוטוליזם יילודים. זו מחלה נדירה מאוד אך מסכנת חיים".

מיון ספרא (צילום: נעמה פרנק עזריאל)
מיון ספרא|צילום: נעמה פרנק עזריאל

לדבריו, "מעי התינוק אינו בשל ולכן הוא לא מדכא את הנבגים. לעומת זאת, כשמדובר בילדים גדולים יותר הנבגים הללו מנוטרלים ולכן הם אינם מצויים בסיכון דומה".

הוא מסביר כי הרעלה מהסוג הזה יכולה להתבטא בחולשת שרירים, עצירות, קושי בהאכלה ובמקרים קשים - כשל נשימתי.

לסיום, מדגיש הד"ר כי אסור לתת לתינוקות דבש - גם אם הוא אפוי או מבושל, מאחר שתהליך הבישול הביתי לא מבטיח שהנבגים שעמידים לטמפרטורות האלה אכן יהרסו.