שרשרת כשלים רפואיים גרמו לאישה כבת 40 להפוך לסיעודית - כך נטען בתביעה שהוגשה לאחרונה. התביעה, שהוגשה ע"י שהגישה עו"ד אנה אונגר ממשרד עו"ד אונגר-שויגמן, נגד בי"ח הלל יפה וקופ"ח כללית, מתארת את סיפורה של נאוה (שם בדוי), אם לשלושה, תושבת השרון, שסבלה במשך כשש שנים מתסמינים חמורים ומובהקים המעידים על מחלה אוטואימונית המכונהAPLA  (תסמונת אנטי-פוספוליפיד),  אשר גורמת ליתר-קרישיות בדם.

נאוה ילדה את בתה השלישית בניתוח קיסרי דחוף בעקבות רעלת היריון. ימים ספורים לאחר הלידה היא אושפזה שוב בשל אי-ספיקת לב חריפה, ולאחר שחרורה אושפזה פעם נוספת בשל תסחיף ריאתי ופקקת ורידים עמוקה ברגלה השמאלית. בעקבות אירועים אלו היא הופנתה לבירור המטולוגי, שם הועלה לראשונה החשד שהיא סובלת מיתר-קרישיות.

על פי המפורט בתביעה, בהמשך הופנתה נאוה לשורה ארוכה של בדיקות ואבחונים, אך חרף התסמינים ותוצאות בדיקות הדם שהצביעו על כך שהיא לוקה בתסמונת APLA, מומחית להמטולוגיה מבית החולים הלל יפה קבעה נחרצות שהיא לא חולה בה.

בתביעה נטען כי גם בכללית הרופאים ראו את תוצאות הבדיקות, אך לא אבחנו את המחלה שבה לקתה נאוה - ולכן גם לא הפסיקו את הטיפול הלקוי שניתן לה. בפועל, כתוצאה מהאבחון השגוי, רשמו לה הרופאים טיפול לא מתאים, ובמקום לטפל בה באמצעות נוגד קרישה מסוג המתאים למחלתה, נרשם לה נוגד קרישה אחר.

עוד נטען כי מצבה של נאוה לא השתפר ואף החמיר, ובסופו של דבר היא לקתה באירוע מוחי חריף. בעקבות מצבה היא אושפזה בבית החולים שיבא תל השומר, ורק שם היא אובחנה לראשונה כחולה ב-APLA.

חוות הדעת הצביעה על רשלנות חמורה

לתביעה צורפה חוות דעת רפואית מטעם מומחה בכיר להמטולוגיה, שקבע באופן חד-משמעי כי לו הייתה מאובחנת נאוה בזמן ומטופלת באמצעות נוגד הקרישה המתאים (קומדין), ניתן היה למנוע, בסבירות גבוהה, את האירוע המוחי שחוותה, וכן את הנזקים החמורים שנגרמו בעקבותיו.

בית חולים הלל יפה (צילום: דוברות המרכז הרפואי הלל יפה)
הלל יפה|צילום: דוברות המרכז הרפואי הלל יפה

בתביעה נטען כי בעקבות האירוע המוחי שחוותה, נאוה סובלת כיום מנזק נוירולוגי קשה ביותר, הכולל שיתוק בפלג גוף שמאל, פגיעה קוגניטיבית חמורה, הפרעות ראייה, קושי בדיבור ובבליעה, ולמעשה היא מוגדרת במצב סיעודי מוחלט ולצמיתות.

התביעה התנהלה בבית המשפט המחוזי בלוד, ובסיומה נקבע כי קופת חולים כללית ומשרד הבריאות יפצו את נאוה ביותר מ-3 מיליון שקלים, שאליהם יתווספו גם התגמולים המגיעים לה מהמוסד לביטוח לאומי.

 

תגובת הלל יפה: "בית החולים הסכים לפשרה בתביעה זו לאחר הליך בחינה מורכב שבו נבחנו הליכי הטיפול בקהילה במסגרת קופת החולים ובבית החולים. אנו נמשיך לפעול לטובת המטופלים באחריות ומקצועיות כמי שרואים בכל מטופל/ת עולם ומלואו".

תגובת כללית: "צר לנו על כך. לגופו  של עניין - מדובר במטופלת שטופלה מספר שנים ע"י מומחים שונים בביה"ח הלל יפה. רופאי הקהילה פעלו במסירות ובמקצועיות ובהתאם להמלצות הרפואיות של המומחים המקצועיים של ביה"ח אשר התוו לאורך כל הדרך את הטיפול הרפואי בכלל והתרופתי אותו קיבלה בפרט. באופן מצער הטיפול עליו המליצו המומחים בהלל יפה לא צלח ולכן הושגה פשרה. יש לציין שעיקר התביעה מתנהלת  מול ביה"ח הלל יפה".

אנה אונגר  (צילום: עמיר צוק)
עו"ד אנה אונגר|צילום: עמיר צוק