פורים מסוכן: במהלך החג הגיעו למחלקה למיון בבית החולים ספרא לילדים ילד וילדה כבני 3 וילדה נוספת כבת 6, לאחר שמרחו על עיניהם דבק המיועד להדבקת ציפורניים מלאכותיות ונזקקו לטיפול דחוף.

שתי הבנות סבלו מהידבקות ריסים שלא אפשרו להן לפקוח את עיניהן, והרופאים נאלצו לגזור אותם. אחת מהן טופלה בטשטוש (סדציה) לצורך הסרת הדבק מריסיה. ילד נוסף סבל מכווייה בעין כתוצאה מחדירת הדבק לעין, והוא נזקק לטיפול רפואי שכלל, בין היתר, שימוש בטיפות אנטיביוטיות והמשך מעקב צמוד.

ד״ר ניצן עטיה, מומחית ברפואת ילדים במלר״ד ילדים בבי״ח ספרא, מבהירה כי דבק לציפורניים מלאכותיות מכיל חומרים כימיים חזקים שעלולים להוביל לנזק משמעותי לעין. "אצל הקטנה הדבק התקשה במהירות על הריסים והיה צורך בטשטוש כדי להסיר אותו בבטחה. זה לא מקרה פשוט, ובהחלט הוא היה יכול להסתיים בפגיעה חמורה יותר".

לדבריה, הסרת הדבק מאזור חיצוני לעין נעשית בדרך כלל באופן ידני בעזרת משחה שומנית, או באמצעות גזירת הריסים, במקרים שבהם לא ניתן להסיר את החומר בדרכים אחרות. "כאשר הדבק חודר לעין עצמה, הטיפול מורכב יותר והוא עלול להיות כרוך בהתערבות כירורגית," היא מציינת.

מיון (צילום: ChameleonsEye, shutterstock)
הדבק הוביל לפגיעה משמעותית|צילום: ChameleonsEye, shutterstock

"להרחיק חומרים מסוכנים מילדים"

"אנחנו קוראים להורים להרחיק מהישג ידם של ילדים חומרי הדבקה, בייחוד דבקים חזקים המיועדים לציפורניים מלאכותיות. חשוב להסביר להם שאלו לא צעצועים ושהם עלולים לגרום נזק בלתי הפיך לעיניים," מדגישה ד"ר עטיה. במקרה של מגע דבק עם העין, היא מציינת כי לשטוף ראת האזור מיד במים זורמים ולפנות לקבלת טיפול רפואי דחוף.

ממידע שנמסר לרופאים, מתברר כי הילדים ככל הנראה שיחקו עם הדבק, ומאחר שלא הבינו את ההשלכות, הם נגעו בעיניהם בהיסח הדעת וכך נפגעו. בבית החולים מדגישים כי במקרים של גירוי בלחמית העין, המטופלים זקוקים לטיפול בטיפות אנטיביוטיות והמשך מעקב אצל רופא עיניים. ד"ר עטיה מציינת כי הילדים שהגיעו לטיפול יצטרכו להגיע לביקורות מעקב כדי לוודא שלא נגרם נזק ארוך-טווח לעיניהם.