פעוט כבן שנה וחצי מנהריה הובא לאחרונה למיון במרכז הרפואי לגליל, לאחר שבלע כ-50 מגנטים. לפי ההערכות של אנשי הצוות, הוא לא בלע את המגנטים ברצף, אלא במשך כמה ימים.
ההורים סיפרו, כי החליטו להגיע למרכז הרפואי, אף שהפעוט לא סבל מתסמינים כלשהם, מכיוון שחשדו כי בנם בלע את המגנטים לאחר שחלק מכדורי המגנט שבהם שיחק נעלמו. עם הגעתו לבית החולים בוצע צילום רנטגן, ובו אכן תועד מספר רב של מגנטים בקיבה ובאזור הוושט.
בעקבות הממצאים החריגים, הפעוט הועבר לטיפולם של ד"ר אורית אלקיים, גסטרו-אנטרולוגית ילדים וצוות הגסטרואנטרולוגיה מבוגרים בהובלת ד"ר ויסאם סבית וד"ר אמיר שאהין, ועבר הליך אנדוסקופיה, שבמהלכו נשלפו מרבית המגנטים מגופו. אולם, עקב השהות הממושכת של המגנטים במערכת העיכול, ובשל העובדה שאלה גרמו להיצמדותם של חלקים מצינור העיכול אחד לשני, כמה מהמגנטים הצליחו לחדור דרך דופן הקיבה, ולא ניתן היה לשלוף אותם בלי לסכן את חיי הפעוט. לכן, הוחלט להכניסו לניתוח חירום.
ד"ר נדב סלייפר, מנהל המחלקה לכירורגיית ילדים, שביצע את הניתוח, מספר כי במהלכו נמצאו 11 מגנטים נוספים באזורים שונים של צינור העיכול, וכן חורים בקיבה, במעי הדק ובמעי הגס, שנגרמו כתוצאה מחדירת המגנטים אל דופן המעי. עם שליפתם, תוקנו הפגיעות שנוצרו במערכת העיכול.
בתום הניתוח הועבר הפעוט לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ ילדים, כשהוא במצב טוב, ובהמשך הועבר לאשפוז במחלקה לכירורגיית ילדים.
לסיום, מבקש הד"ר להעביר מסר להורים: "מגנטים הם משחק מסוכן מאוד. כאשר תינוק בולע כמה מגנטים, הם נצמדים אחד לשני במערכת העיכול ועלולים לגרום לחסימת מעיים ולנקבים בהם ובמקרים מסוימים אף להוביל לסכנת חיים. הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה - חשוב להרחיק מגנטים מהישג ידם של תינוקות וילדים, ואם יש חשד לבליעה, יש להביא את הילד בדחיפות המרבית למיון".