ברי בן השנה וחצי נולד עם מום ריאתי מולד מסוג נדיר – CPAM, המופיע בהיריון אחד מתוך כ-30,000 הריונות. אף שמהלך הלידה היה שגרתי והוא התפתח באופן תקין, בגיל שנה, לאחר שעבר CT ריאות, המליצו הרופאים להוריו להסיר את המום באמצעות ניתוח.
ד"ר מיכאל סגל, כירורג במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית שביצע את הניתוח, מסביר כי ברי סבל מציסטה של רקמת ריאה לא תקינה. לדבריו, אף שבמצב כזה אין צורך בהפסקת היריון, המום דורש מעקב ולעיתים ניתוח להסרתו כדי למנוע סיבוכים עתידיים. "תינוק המאובחן עם ציסטה ריאתית חשוף לסיכונים בטווח הקצר והארוך – החל בקשיי נשימה, דרך זיהומים חוזרים ועד לסיכון לגידול", הוא מציין.
דרך הטיפול המקובלת במקרים כאלה, לדבריו, לרוב מתבצעת באמצעות פתיחת בית החזה וכריתת המום. אולם, מדובר בניתוח מורכב הדורש זמן החלמה והתאוששות ממושך, והוא כרוך גם בסיכונים משמעותיים, כמו דימום מסיבי.
הניתוח החדשני שחסך כאבים וסיבוכים
לאחרונה עבר ברי, כאמור, ניתוח זעיר-פולשני (טורקוסקופיה), בגישה חדשנית וייחודית המבוצע כיום רק בשניידר ומיועד לילדים ותינוקות. הוא בוצע על ידי ד"ר סגל יחד עם ד"ר יורי פייסחוביץ', מנהל מחלקת ניתוחי חזה בבית החולים בבילינסון, וארך כארבע שעות. במהלכו, בוצע דרך חתך קטן בצד החזה, שדרכו הוחדרו מצלמה ומכשירים ייעודיים, מה שלא הצריך כלל לפתוח את בית החזה, כפי שכאמור מקובל במקרים כאלה.

"עד שנפגשנו עם ד"ר סגל לא ידענו בכלל שיש אלטרנטיבה לניתוח עם פתיחת חזה מלאה", מספרת שני, אמו של ברי. "הגישה הזאת הרבה פחות אגרסיבית והיא מאפשרת להשיג את אותה התוצאה, כלומר הסרה מלאה של הציסטה".
לדברי ד"ר סגל, הגישה הזעיר-פולשנית מאפשרת להפחית באופן משמעותי את הכאבים ואת הצלקות וגם מקצרת את משך ההחלמה. הוא מציין כי במחלקה לכירורגית ילדים ונוער בשניידר בניהולו של ד"ר דרגן קרברושיץ בוצעו כבר יותר ממאה ניתוחים כאלה בעשור האחרון. "כשמדובר בניתוחים בקרב ילדים נדרשת גישה רגישה ומדויקת ועד כמה שפחות פולשנית, ואני שגם ברי יכול ליהנות מיתרונותיה".
שני מספרת שגם תהליך ההתאוששות היה מפתיע: "פחות מ-24 שעות אחרי הניתוח, ברי כבר עמד, צחק, שיחק ואכל. אני אסירת תודה לצוות. אפילו קישרו ביני לבין אימהות שילדיהן עברו את אותו הניתוח, וזה מאוד חיזק אותי".