מערך מודיעין בריאות של משרד הבריאות עדכן אמש על מצב התחלואה: בשבועות האחרונים אובחנו בישראל 24 חולי חצבת - בירושלים (8 מקרים), מודיעין עילית (7 מקרים), בני ברק (6 מקרים), תל אביב ובישוב בעמק חפר. משרד הבריאות הגדיר התפרצויות מקומיות בבני ברק ובמודיעין עילית והופצו הנחיות האגף לאפידמיולוגיה. מבין המאובחנים, שלושה הינם מקרי ייבוא מחו"ל (ישראלים שנדבקו בסרביה, בלגיה ווייטנאם), 13 נדבקו בישראל משבים מחו"ל או מגעיהם והיתר הם מקרי הדבקה מקומית ללא קשר ברור לחו"ל. 18 מהחולים לא היו מחוסנים כלל, 4 חוסנו באופן חלקי (מנה אחת) ו 2- בלבד מחוסנים באופן מלא. מבין החולים, 3 פעוטות, 17 ילדים ובני נוער וארבעה מבוגרים.  הבוקר נודע ל-mako בריאות כי ילד שהגיע לבי"ח שניידר אומת כחולה. הוא טופל באיזור נפרד, עם צוות ממוגן. בינתיים יש עוד מספר חשודים בחולים במחלה מאתמול, שממתינים לתוצאות מעבדה על מנת להבין האם אכן חולים.

מאחר ומחלת החצבת מתפשטת במספר מדינות, בהן ארה"ב, אירופה וקנדה וכן במספר מדינות מתפתחות, ההבנה במערכת הבריאות בישראל שההתמודדות היא מול אחת המחלות הכי מידבקות, ולכן יש צורך בכיסוי חיסוני גבוה של האוכלוסייה על מנת להימנע מתחלואה גבוהה. בישראל ממוצע הכיסוי החיסוני נחשב לגבוה, אך בשנים האחרונות הוא במגמת ירידה, ישנם יישובים שהכיסוי החיסוני עומד על כ-98% ומנגד יישובים שמהווים "בור חיסוני", כלומר, שהכיסוי החיסוני של התושבים בהם נחשב לנמוך.

לכן המאמץ כרגע מושקע בעידוד השלמת הכיסוי החיסוני בכל האוכלוסיות, בדגש על מקומות שיש בהם ירידה בכיסוי החיסוני. כדאי לדעת כי בחיסון שמתחלק לשתי מנות, המנה הכי קריטית היא הראשונה – שמספקת הגנה של קרוב ל-92%.