שירלי סיסו, בת 44 מהיישוב שלומי, הגיעה למרכז הרפואי כשהיא סובלת מכאבים עזים בבטן העליונה, מבחילות ומהקאות לסירוגין. "במשך חודשיים הורדתי כ-20 ק"ג ממשקלי, ולא ידעתי מה קורה לי", היא מספרת, לא יכולתי לישון בלילות מרוב כאבים. היו לי אין-ספור מקרים של התכווצויות ותחושת מלאות בבטן, וזה הגיע למצב שבקושי יכולתי לדבר". לדבריה, סבלה מכאבים בקיבה במשך 20 שנה, שבמהלכן נבדקה אצל רופאים, אך הם לא הצליחו לגלות את הסיבה לסבלה.

סיסו פנתה למרכז הרפואי לגליל בנהריה וביצעה שם בדיקות שונות, בהן אולטרסאונד בטן וכליות, וצילומי C.T בטן ואגן. בבדיקות התגלה באונה השמאלית של הכבד גידול שפיר בגודל כ-11 ס"מ. על פי הערכת הצוות הרפואי, הגידול - מסוג המנגיומה - הלך וגדל בכבד המטופלת במשך שנים, עד שהגיע למצב שהשפיע משמעותית על איכות חייה.

>> אובחנה אצלו במיון מפרצת בטנית מסוכנת – וניצל ברגע האחרון

בעקבות הממצאים הוכנסה סיסו לניתוח דחוף. "למזלי הרב, הגעתי בזמן, לפני שהיה מאוחר מדי", היא אומרת, "אפילו בפגישה שערכתי עם הרופא לפני הניתוח, כמעט התעלפתי מכאבים. רק אחר כך הבנתי שבמשך שנים היה לי גידול, שגדל לממדים מפחידים. הוא 'ישב' על הקיבה, דחק את  הסרעפת ולחץ על הטחול".

הניתוח, שארך כשלוש שעות, בוצע בהובלת מנהל מחלקת כירורגיה א' ד"ר אלי קקיאשווילי, מחלוצי הרובוטיקה הכירורגית בישראל, ובהשתתפות ד"ר גרגורי בוגוסלבסקי, ובמהלכו הוסרה האונה השמאלית של הכבד עם הגידול השפיר בגישה זעיר פולשנית ובעזרת רובוט דה וינצ'י. הניתוח הסתיים בהצלחה, וכעבור שלושה ימי אשפוז שוחררה סיסו לביתה במצב טוב.

המטופלת שירלי סיסו עם ד
המטופלת שירלי סיסו עם ד"ר אלי קקיאשווילי (משמאל) וד"ר גרגורי בוגוסלבסקי |צילום: רוני אלברט

"מרבית ניתוחי הכבד בישראל מבוצעים בגישה פתוחה, באמצעות חתכים גדולים, עם סיבוכים פוטנציאליים ידועים לטווח קצר וארוך", מסביר ד"ר קקיאשווילי, "נוסף לכך, יש גם את ההיבט האסתטי - בגישה הפתוחה המנותח נשאר עם צלקת גדולה. הניתוח בוצע בגישה רובוטית, הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בעולם. רובוט דה וינצ'י מאפשר דיוק מקסימלי, מפחית משמעותית את שיעור הדימומים במהלך הניתוח, דורש זמן החלמה מינימלי ולא משאיר צלקות משמעותיות".

"ד"ר קקיאשווילי הוא המלאך הגואל שלי, ובכל יום אני מודה לו ולצוות בית החולים על שהצילו את חיי", מסכמת סיסו, "איכות חיי השתפרה בכמה דרגות".