לפני מספר ימים התקבלה בשעות אחה"צ קריאה במוקד ידידים אודות תינוק כבן חצי שנה, שננעל בשגגה ברכב לעיני אימו באזור באר שבע. למרות ניסיונותיה, היא לא הצליחה לחלצו גם בחלוף כחצי שעה מהרגע שננעל. אוראל לנגר - סג״מ מחוז הדרום המתנדב בארגון ידידים, היה בדיוק בדרכו למילואים בעזה, אז קיבל את הקריאה והחליט להגיע למקום ללא היסוס.
"בדיוק כשהייתי בדרך לבסיס התקבלה קריאת החירום. הייתי ביציאה מבאר שבע ומיד ביצעתי סיבוב פרסה ונסעתי לקצה השני של העיר לכיוון הרכב הנעול. כשהגעתי למקום, פגשתי באם הנסערת ובשכן שניסה לעזור לה. הרגעתי אותם ובמקביל התחלתי בפעולות החילוץ".
כך, בתוך פחות מדקה, באמצעות ציוד ייחודי שנשא עמו, אוראל הצליח לחלץ את התינוק בשלום, לקולות בכיה של אמו. "היא מאוד התרגשה ומיד הרימה אותו כדי לחבקו", מתאר אוראל. "כשפתחתי את הדלת התינוק היה נראה תשוש לנוכח העובדה שהיה נעול זמן מה עד שהזעיקו אותנו, אך לשמחתי הוא חש בטוב. עבורנו, כל חילוץ והצלת חיים הם עולם ומלואו, ואני שמח שהסיפור הזה הסתיים בשלום".
260 ילדים נלכדים ברכב מדי שנה
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, מידי שנה נלכדים או נשכחים ברכב בישראל כ-260 ילדים. בחמש השנים האחרונות נהרגו 23 ילדים כתוצאה מהילכדות או שכחה ברכב. אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון: "לשמחתנו, במקרה הזה הפעוט חולץ בשלום. יחד עם זאת, יש לזכור כי לא כלל מקרי ההילכדות או שכחת ילדים ברכב מסתיימים באופן כזה. במקרים רבים, פעוט שנלכד ברכב איננו יכול לחלץ את עצמו וכאשר הרכב נעול, הוא מתחיל להתחמם. עיקר ההתחממות מתרחשת בחצי השעה הראשונה. בימים חמים הטמפרטורה ברכב סגור יכולה להגיע ל-70 מעלות תוך 20 דקות בלבד".
סילבינגר מציינת כי תינוקות מגיבים במהירות ובאופן חמור יותר לחום קיצוני, בשל מבנה גופם הקטן. "חשוב לציין כי גם בימים שאינם חמים במיוחד, תינוקות נמצאים בסיכון גבוה לפגיעה חמורה ועד מוות. הינעלות או שכחת ילד ברכב יכולה לקרות לכל אחד והיא מושפעת מחריגה מהשגרה, מעייפות, הסחת דעת או מסטרס. אני פונה להורים, כדי להדגיש כי בעיקר בימים מתוחים אלו, עלינו לנקוט משנה זהירות ולסגל פעולות והרגלים אשר ביכולתם להציל חיים".
ארגון ידידים שב וקורא להורים להימנע מהשארת המפתחות ברכב. במקרה חירום יש ליצור קשר מיידי עם המוקד במספר 1230 (ללא כוכבית).