התפרצות מטרידה ומתמשכת של נגיף החצבת בארה"ב: הנגיף המידבק מתפשט באזורים שונים ברחבי ארה"ב ומטריד את ארגוני הבריאות. פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה ודיקן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן, מציין שהנגיף מתפשט בעיקר בטקסס, ניו מקסיקו, קנזס ובשדות התעופה. "יש כבר מעל 1,150 מקרי הדבקה של חצבת בארה"ב. זה חמור במיוחד, בעיקר לנוכח העובדה שלפני כ-25 שנה הכריזו שאין שם יותר חצבת – הנגיף מוגר כמעט לחלוטין", מציין הפרופ'.
לדבריו, כעת, לנוכח העלייה המתמשכת, ה-CDC הורה על זהירות בייחוד בשדות תעופה והאזורים הומים וצפופים. בנוסף, הומלץ לילדים בארה"ב להקדים את גיל החיסון לגיל חצי שנה במקרה שהם מתכננים נסיעה לאזורים המועדים לפורענות.
הסברה לעלייה, לדבריו, היא הירידה הכללים בשיעור המתחסנים. "חשוב להבין שחצבת היא מחלה מידבקת מאוד ויש לה השלכות קשות לטווח הארוך. אין פה הרבה חוכמות – רואים את זה בברור – כשאוכלוסייה מסוימת לא מתחסנת – היא יוצרת שרשרת הדבקה, וכפי שקורה כעת בארה"ב – קשה לבלום אותה".

גם באירופה המצב לא מזהיר
אגב, הוא מציין כי העלייה בנגיף ניכרת גם באירופה. "מתחילת 2025 תועדו ברחבי היבשת כ-5,500 מקרים, ובהם בעיקר ילדים לא מחוסנים מתחת לגיל 5. המדינה המובילה במקרי ההדבקה היא רומניה עם 3,500 מקרים. בצרפת יש כרגע 500 חולים מאובחנים ובהולנד כמעט 400. בספרד ואיטליה – 250 חולים".
לדברי הפרופ', העובדה שמרבית האנשים בישראל מחוסנים לנגיף, אינה מספיקה כדי לבלום מוקדי תחלואה אפשריים גם אצלנו. "יש אוכלוסייה שלמה שלא יכולה להתחסן – מדוכאי חיסון, תינוקות מתחת לגיל שנה – אין להם שום הגנה. אני חושב שנדרשת פה אחריות ציבורית וחשוב לוודא שמי שיכול להתחסן אכן עושה את זה. חיסון לחצבת מספק לגוף הגנה של 97% מהנגיף. מדובר בחיסון בטוח שקיים כבר בערך 50 שנה – לא ברור לי למה אנשים לא מתחסנים ומסכנים את עצמם ואת הסביבה".