אליזבת אנדרסון-סיירה היא אמא ל-3 וכמו רוב האימהות היא מסוגלת לייצר חלב אם עבור ילדיה. במהלך ההיריון הראשון שלה, אליזבת' שמה לב שמשהו יוצא דופן: היא ייצרה כמעט 600 מ"ל חלב אם ביום. בהיריון השלישי שלה היא ראתה כי כמות החלב גדלה פי עשרה.
"אני שואבת יותר מ-5,900 מ"ל חלב ביום, וזה לא מפסיק", היא אמרה בראיון לכלי התקשורת. לדבריה, היא אובחנה עם היפרלקטציה, תסמונת שבה אישה מייצרת יותר חלב אם ממה שנדרש עבור התינוק שלה. המצב הרפואי הזה קורה בדרך כלל כאשר לוח הזמנים של ההאכלה, או השאיבה, לא תואם את צורכי ההאכלה של התינוק. לא ברור כמה נשים סובלות מהבעיה הזו, אך הסברה הרווחת היא שמדובר בתופעה שכיחה באופן יחסי.
Elisabeth Anderson-Sierra (oneounceatatime) has become well known in Beaverton, Oregon, for her decision to donate her breast milk to families in need. The mother of two has hyperlactation syndrome, causing her to produce 1.75 gallons of milk a day, with 5,000 ounces stored in… pic.twitter.com/GY38o1pDcI
— Sarahh (@Sarahhuniverse) December 22, 2024
אליזבת' החליטה לנצל את מצבה כדי לסייע לנשים אחרות. לאורך חייה, היא תרמה את עודפי החלב שלה לאימהות אחרות שאינן יכולות להניק או לנזקקים אחרים. לפני כשנתיים היא שברה את שיא גינס לתרומת חלב האם הגדולה ביותר, עם יותר מ-420 ליטר – כך על פי מגזין PEOPLE.
"אובחנתי עם היפרלקטציה באביב 2015, אבל התחלתי להראות את הסימנים הראשונים של התסמונת כמה חודשים קודם לכן, במהלך ההיריון של בתי הבכורה", אמרה אליזבת'. "זה לא היה קל בהתחלה. לא רק שהייתי אמא חדשה לגמרי, אלא שגם הייתי צריכה ללמוד איך להשתמש במשאבות חלב ולקבוע לוח זמנים מסודר בשביל זה".
אמנם האם לשלושה אוהבת את העובדה שהצליחה לתרום חלב לתינוקות נזקקים, היא בחנה דרכים רפואיות להפסקת הייצור. "אחת האפשרויות היא כריתת שד כפולה להסרת הרקמה המייצרת חלב אם", היא אמרה. "רמת הפרולקטין בגופי תישאר גבוהה, אך היא לא תשפיע על קולטני הרקמה האחראים על ייצור החלב". לדבריה, היא תחשוב עוד על האפשרויות העומדות לרשותה ברגע שתסיים להניק את הילד הצעיר שלה.