אנג'י פיאנג, אמנית בת 44 מיוטה, פתחה את ליבה וסיפרה על האבל הכבד שנשאר איתה מאז מותו של בן זוגה מייקל לי. השניים לא היו זוג רגיל – מייקל היה בן דודה של אנג'י מדרגה ראשונה, והאהבה ביניהם פרחה בניגוד מוחלט לציפיות החברה והמשפחה. "זה התחיל כשהיינו ילדים, כשהתנשקנו באחד הארונות בבית", סיפרה אנג'י. "משם פשוט לא הפסקנו להילחם על הזכות שלנו להיות יחד".
אנג'י היא בתו של אחיו הבכור של אמו של מייקל – כלומר, אביה הוא דודו מצד האם ולשניים סבים וסבתות משותפים. כשהשניים חשפו את הקשר הרומנטי שלהם למשפחה, התגובה הייתה קשה ונחרצת. "קראו לנו מגעילים", סיפרה, "חלק מהמשפחה ניתקו איתנו קשר לחלוטין". למרות התנגדותם של הקרובים, אנג'י ומייקל נישאו בשנת 2018, זמן קצר לאחר שהתאחדו מחדש אחרי שנים של ניתוק.
השניים הגישו עצומה במדינת יוטה בניסיון לשנות את החוק שאוסר על נישואי בני דודים מדרגה ראשונה, אך נתקלו בסירוב. למרות זאת, הם נישאו בסופו של דבר בקולורדו, שהיא אחת מתוך 18 מדינות בארה"ב שבהן קשר כזה מותר על פי חוק.
I married my first cousin and revealed our relationship to the family with an intimate video. We were so happy... until tragedy struck https://t.co/RZaNcIDhUp
— Mail+ (@DailyMailUK) April 21, 2025
בשנת 2020 נולד בנם המשותף, אריק. אנג'י מדגישה כי אריק נולד בריא, התפתח בצורה תקינה וגדל בסביבה מלאה באהבה. מייקל, שעבד כסוכן רכב, הקדיש את עצמו לאבהות ונהנה לבלות עם בנו הקטן. אך האושר שלהם לא האריך ימים – מייקל מת ביולי 2021 ממנת יתר של סמים, רק 14 חודשים אחרי לידת אריק.
"זה עוזר לי להתמודד עם המוות שלו כשאני משתפת את סיפור האהבה שלנו", אמרה אנג'י בראיון לאתר ה-Dailymail. "אני לא מרגישה שאני סוטה מבודדת. אנחנו היינו חלק ממשהו יוצא דופן, ייחודי ונדיר".
הטרגדיה הפכה את אנג'י לפעילה למען נישואי קרובים מדרגה ראשונה בארה"ב. היא ומייקל גדלו במשפחה מורמונית שמרנית, בעיירה איגל מאונטן, כ-60 קילומטרים מסולט לייט סיטי, יוטה, מקום שבו הקשר הרומנטי שלהם נחשב טאבו. לדבריה, הקשר ביניהם חרג מגבולות הפיזיות. "היו בינינו קווי דמיון מדהימים – באופי, במראה, בחיבור הנפשי", סיפרה. "זה פשוט הרגיש כאילו זה היה גורל".
למרות הדימוי השלילי והחששות הבריאותיים, אנג'י מתעקשת שילדם בריא ואהוב, ושאין כל מקום להפליה כלפי זוגות במצבם. "אף פעם לא באמת גדלנו יחד וזה עזר לנו לעקוף את האסוציאציה של גילוי עריות", טענה אנג'י. "אנחנו לא בחרנו אחד את השנייה בגלל קרבה גופנית – זה היה משהו עמוק יותר. זה פשוט הרגיש נכון".
למרות דבריה של אנג'י, מחקר עדכני שפורסם באוניברסיטת בראדפורד שבבריטניה מצא כי ילדים להורים שהם בני דודים מדרגה ראשונה נמצאים בסיכון כפול למחלות גנטיות נסתרות – כ-6% לעומת 3% באוכלוסייה הכללית. בנוסף, הסיכון ללקויות בדיבור ובלמידה גבוה יותר בקרב ילדים שנולדו בקשרים כאלה.