כמעט שמונה עשורים חלפו מאז חתונתם של המלכה אליזבת השנייה והנסיך פיליפ – אך אחת מפרוסות העוגה מהאירוע המלכותי שרדה, ונמכרה לאחרונה לאספן נלהב בסכום של עשרות אלפי לירות שטרלינג.
הפרוסה – עוגת פירות עשירה באלכוהול, באורך כ-10 ס"מ – הייתה אחת מתוך כ-2,000 שחולקו באירוע המלכותי שנערך בשנת 1947. היא נמסרה לפרדריק לואנס, נגד בחיל הים הבריטי, במהלך קבלת הפנים בארמון בקינגהאם. היא נשמרה במצבה המקורי לאורך השנים, ונותרה בקופסה מהודרת עם סמלי הכתר וראשי התיבות EP (אליזבת ופיליפ).
Piece of Queen Elizabeth and Prince Philip's wedding cake from 1947 is sold after being hidden in drawer for decades - and it's new owner intends to eat it https://t.co/upu3Kj4gAV
— Daily Mail (@DailyMail) July 8, 2025
העוגה שכבה במגירה בבית המשפחה במשך עשרות שנים, והועברה מאב לבן ולבסוף לכלתו, שהחליטה להציע אותה למכירה פומבית. למרבה ההפתעה, היא נמכרה בסכום אסטרונומי לרוכש בשם ג'רי לייטון – יזם ואספן בריטי בן 64, הידוע באהבתו למזכרות מלכותיות. אלא שהאספן לא מתכוון להסתפק בתצוגה בלבד.
לייטון כבר הכריז כי בכוונתו לאכול כשליש מהפרוסה באירוע מיוחד לכבוד יום הולדתו ה-65. "אני מתכנן לשכור את היאכטה המלכותית 'בריטניה' ולערוך שם שחזור של סעודת מלכים", סיפר והוסיף כי הוא מתכוון להשרות את הפרוסה ברום כדי לחטא אותה מחיידקים. "אם יקרה לי משהו, לפחות אלך לעולמי בסטייל".
לייטון, שבבעלותו גם פרוסת עוגה מחתונתם של צ’ארלס ודיאנה, אמר כי מדובר באחת הפרוסות האחרונות הקיימות מהעוגה המלכותית. "היא נדירה להפליא ובמצב טוב מאוד, אחרי שהייתה עטופה בקפידה במשך כמעט שמונה עשורים", אמר.
בית המכירות רימן דאנסי מאסקס, שניהל את המכירה הפומבית, העריך תחילה את הפרוסה בסכום של 2,000 ליש"ט (כ-9,100 שקלים). למרות זאת, לייטון עצמו שילם עבור העוגה סך כולל של כ-27 אלף פאונד (כ-123 אלף שקלים).
עוגת עשרת אלפים המיילים: סיפורה של העוגה הנדירה ביותר בבריטניה
העוגה עצמה, שתוכננה על ידי הקונדיטור הראשי של חברת McVitie and Price, הייתה עוגת פירות במשקל 500 פאונד (כ-225 ק"ג) שהתנשאה לגובה 9 רגל. בשל הצנע הכלכלי של תקופת לאחר המלחמה, הובאו מרכיביה במיוחד מאוסטרליה ודרום אפריקה – מה שזיכה אותה בכינוי "עוגת עשרת אלפים המיילים".
את העוגה חתך הנסיך פיליפ בחרבו הטקסית, ו-2,000 הפרוסות שחולקו באירוע הפכו עם השנים לפריטי אספנות נדירים. חלקן נשלחו בצירוף מכתבים אישיים לעמותות וארגונים ברחבי העולם.
ג’יימס גרינטר, מומחה בבית המכירות, הסביר: "אלו פריטים נדירים מאוד. העוגה נמכרה ישירות ממשפחת הקצין שקיבלה אותה ב-1947. הם אפילו לא שיערו עד כמה היא שווה – והופתעו מהתוצאה".