בוטלה השביתה: השלטון המקומי והשלטון האזורי הודיעו היום (שישי) כי הגיעו להבנות עם משרד האוצר ומשרד החינוך, ובעקבות כך מסגרות גני הילדים יפעלו כסדרם.

על פי ההסכם, יוחזר 80% מהקיזוז שנעשה במרץ בגין חודשים ספטמבר 24 - מרץ 25 (7 חודשים) ויוקם צוות משותף בו ייקחו חלק מרכז השלטון המקומי והאזורי, המשנה למנכ״ל שר האוצר, אגף תקציבים ומשרד החינוך. בתוך כך, הוועדה תבחן את הסוגיות התקציביות, לרבות מנגנוני התשלום, ותפעל להוצאת הנחיות באמצעות גורמי המקצוע המוסמכים. הדיונים יתקיימו במהלך החודשים מאי - אוגוסט. החל מחודש ספטמבר 25, יופעל מנגנון התקצוב על פי ההנחיות החדשות.

הנהגת ההורים הארצית מסרה: "מברכים את השלטון המקומי, משרד החינוך ואת משרד האוצר על כך שהיו קשובים לפניותינו ומנעו את השביתה שתוכננה ליום ראשון הקרוב ואילך. אנו שמחים על כך שטובת הילדים והוריהם עלתה על כל שיקול באשר הוא ועל ההבנות שהושגו לטובת תומכות החינוך, הרשויות והחינוך ככלל. הנהגת ההורים הארצית תמשיך לפעול למען חינוך איכותי וראוי ולסייע במאבקים ובגישור בכל עת. תודה רבה לעינב דלח, סגנית יו"ר הנהגת ההורים הארצית על פועלה הרב לקידום הפתרונות מטעמנו".

עיצומים בבתי הספר

במקביל, מערכת החינוך בבתי הספר צפויה לשיבושים משמעותיים החל מיום ראשון (27 באפריל). הסתדרות המורים הודיעה כי תדחה את תחילת הלימודים בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים בארבע ערים גדולות - תל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע. במוסדות אלה יחלו הלימודים בשעה 10:00 במקום בשעה 8:00 הרגילה.

במהלך השעתיים הראשונות של יום הלימודים (8:00–10:00) יערכו המורים אסיפות הסברה, כחלק מהמאבק שהחל עם הכרזת סכסוך העבודה טרם חג הפסח. מוסדות החינוך המיוחד לא ייכללו בשיבושים ויפעלו כסדרם.

העימות עם האוצר נסב על החלטה לקצץ 3.3% משכר המורים, צעד שאמור להיכנס לתוקף ב-1 במאי. קיצוץ זה יגרום לפגיעה כלכלית משמעותית בהכנסות המורים - החל מ-300 שקל למורים בתחילת דרכם ועד 800 שקל למורים ותיקים.

הסתדרות המורים טוענת כי ניסיונות ההידברות שלה עם משרד האוצר לא צלחו, וכי המשא ומתן התנהל באופן שהוביל למבוי סתום. בהסתדרות המורים מדגישים כי הם דורשים גם שוויון ביחס לעובדי מגזר ציבורי אחרים.

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, הזהירה כי אם דרישותיהם לא ייענו, יחריפו את המחאה עד כדי השבתה מלאה של מערכת החינוך. "משרד האוצר מתנהל באטימות, והופך את עובדי ההוראה לשק החבטות שלו. אנחנו לא חוטבי העצים ושואבי המים של המגזר הציבורי," אמרה בן דויד.

"במקום לתגמל את עובדי ההוראה על מסירות אין קץ ותרומתם האדירה למשק ולמדינה, מפלים אותם לרעה. מערכת החינוך חווה בייסורים את המחסור בעובדי הוראה, והחלטת האוצר עלולה להבריח את אנשי החינוך שעוד נותרו לשאת על כתפיהם גם את עומס המחסור. אני מודיעה, נמשיך להיאבק ולהחריף את הצעדים, ככל שיידרש," הוסיפה.