השנה החדשה נפתחת וכולם מתרגשים. הספרים והמחברות עוד מבריקים, התיקים והקלמרים טרם התלכלכו והכל מלא אפשרויות חדשות. עם פתיחת שנת הלימודים חוזר הביתה טקס שההורים נחו ממנו חודשיים, ועכשיו אפשר גם אותו לרענן, בכוחות מחודשים: טקס הכנת הכריכים. אם לקראת סוף השנה כבר מורחים ההורים את אותו הממרח העייף מבלי להקדיש לכך מחשבה, תחילת השנה היא הזדמנות מצויינת להפתיע את הילדים בסנדביצ׳ים טעימים ומזינים, מלאי צבע, ויטמינים ויצירתיות. הנה כמה אפשרויות שיסדרו אתכם לכל השבוע ואופציה מזינה לכריך המתוק של שישי.

הכפרי: כריך פסטרמה בלחמנייה מחיטה מלאה עם חסה, טחינה ועגבניות

מצרכים:

לחמניית דגנים מחיטה מלאה, חצויה לאורך
2-4 פרוסות פסטרמה הודו דבש
2-3 כפות טחינה גולמית
כפית מיץ לימון
2-3 כפות מים
עגבנייה, חתוכה לפרוסות, או עגבניות שרי חצויות
עלי חסה טריים, חתוכים גס

אופן הכנה:

1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון והמים עד לקבלת המרקם הרצוי (ניתן להוסיף יותר או פחות מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה).

2. מורחים בלחמנייה מעט מהטחינה ומסדרים מעל את פרוסות הפסטרמה ואת הירקות.

3. סוגרים ואוכלים או אורזים.

המקסיקני: טורטייה פסטרמה עוף עם אבוקדו וירקות 
אין תמונה
כריך מקסיקני

מצרכים:

לממרח אבוקדו:
1 אבוקדו קטן או 1/2 אבוקדו גדול ובשל
מיץ מרבע לימון (או יותר)
מלח, לפי הטעם
כפית מיונז (רשות)

לטורטייה:
1 טורטייה קנויה גודל בינוני
2-3 פרוסות פסטרמה עוף מעושן
1/2 עגבנייה, חתוכה לקוביות
פרוסות מלפפון (אפשר גם מלפפון ביס)
פרוסות כרוב
פרוסות פלפל טרי

אופן הכנה:

1. קולפים ומגלענים את האבוקדו.
חותכים גס, מעבירים לקערה ומועכים למחית עם מזלג.

2. מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם. ניתן בשלב זה להוסיף מיונז ולערבב אותו פנימה.

3. קולים את הטורטייה במחבת יבשה מעל להבה גבוהה 1/2 דקה מכל צד. מסדרים בטורטייה מממרח האבוקדו, מעליה מניחים את פרוסות הפסטרמה ומעט מהירקות. מגלגלים ואוכלים או אורזים.

הצבעוני: גבינה לבנה בצבעים מירקות
אין תמונה
כריך צבעוני

גבינה סגולה/ורודה - מצרכים:

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
1 סלק קטן – טרי בשביל גבינה ורודה, מבושל בשביל גבינה סגולה
מלח, לפי הטעם

אופן הכנה:

1. שמים את הגבינה בקערה. מגררים פנימה את הסלק, על הצד הדק של הפומפייה.

2. מערבבים ומתבלים במלח.

3. מחזירים לקופסה עד שמכינים מהגבינה כריך (או מגישים בארוחת בוקר).

גבינה אדומה/כתומה - מצרכים:

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

2-3 פלפלים אדומים
כף שמן זית
מלח, לפי הטעם

אופן הכנה:

1. מחממים תנור (או טוסטר אובן) ל-190 מעלות.

2. חוצים את הפלפלים לאורך, מסירים את הזרעים ומניחים, עם הצד החתוך כלפי מטה, על תבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית.

3. מעבירים לתנור לקולים 30 דקות, עד שהפלפלים רכים וקליפתם מזהיבה.

4. מוציאים, נותנים לפלפלים להתקרר. אם רוצים, מסירים את קליפת הפלפלים.

5. חותכים את הפלפלים גס. שמים בבלנדר יחד עם הגבינה, וטוחנים למחית אחידה. מתבלים במלח לפי הטעם. ניתן גם עם בלנדר ידני – שמים את המרכיבים בכוס גבוהה וטוחנים בעזרתו.

טיפ: ניתן להשתמש ב-3 כפות פלפלים קלויים קנויים במקום לקלות בעצמכם. 
מחזירים לקופסה עד שמכינים מהגבינה כריך (או מגישים בארוחת בוקר).

גבינה ירוקה - מצרכים:

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה

4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)

אופן הכנה:

1. שמים את הגבינה בקערה.

2. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות דקיקות.

3. מערבבים עם הגבינה ומתבלים במלח.

4. מחזירים לקופסה עד שמכינים מהגבינה כריך או מגישים בארוחת הבוקר.

המפנק: כריך בקר עם חרדל ועלים ירוקים
אין תמונה
כריך מפנק

מצרכים:

2 פרוסות לחם דגנים
2-4 פרוסות קורנביף, כתף בקר או נקניק בקר אחר
כף חרדל חלק
מעט עלים טריים (עלי סלק, רוקט וכולי, רשות)

אופן הכנה:

פורסים מהחרדל פרוסה אחת מהלחם.
מסדרים מעל את פרוסות הקורנביף.
מוסיפים עלים אם רוצים, סוגרים לכריך עם הפרוסה השנייה, ואז אורזים או אוכלים.

המתוק: כריך עם טחינה שקדים, דבש או סילאן ובננות  
אין תמונה
כריך מתוק

מצרכים:

1 לחמנייה קטנה מחיטה מלאה
1 בננה
2 כפות טחינה גולמית (או טחינת שקדים)
2 כפות מים
מעט סילאן או דבש, לזילוף מעל

אופן הכנה:

1. קולפים את הבננה וחותכים לפרוסות.

2. מערבבים את הטחינה עם המים לקבלת ממרח המרקם של חרדל חלק. ניתן להוסיף יותר או פחות מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.

3. מורחים מהממרח על הלחמנייה.

4. מסדרים מעל את פרוסות הבננה, מזלפים מעל סילאן, סוגרים את הלחמנייה ואורזים (או אוכלים).

בתאבון!

 >> גם צהריים צריך לאכול. קבלו עוד המון מתכונים מומלצים עם עוף