משרד החינוך הורה למועצה האיזורית עמק חפר לסגור את הכיתות העל תקניות (כיתה נוספת בכל שכבת גיל, על מנת להקטין את מספר התלמידים בכיתה), בבית הספר היסודי שבמושב בית יצחק שבשרון, בטענה שזו הפרת החלטת ממשלה. ועד ההורים טוען שקיימות עוד מאה כיתות כאלה ברחבי הארץ שלא היתה דרישה לסגור אותן והגיש עתירה מנהלית נגד משרד החינוך לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה. ההורים אף מאיימים להשבית את פתיחת שנת הלימודים, אם ההחלטה לא תשתנה.
מהי כיתה על תקנית? בעשרות בתי ספר ברחבי הארץ, בעיקר ביישובים מבוססים, מוסיף ועד ההורים בשיתוף ההנהלה והרשות המקומית כיתה בכל שכבת לימוד. המטרה היא לדלל את כמות התלמידים בכל כיתה ולהתגבר על הצפיפות הקיימת כיום בכיתות הלימוד. את עלות הכיתה הנוספת (כולל שכר המורה), מממנת הרשות המקומית.
בשנים האחרונות הוצא חוזר מנכ"ל המורה למנהלי בתי הספר לסגור את הכיתות העל תקניות. בפועל, ברבים מבתי הספר התופעה ממשיכה להתקיים וכיום קיימות כ-100 כיתות על תקניות שבהן לומדים כ-3,000 תלמידים.
לאחרונה שלחה מנהלת המחלקה המשפטית של משרד החינוך במחוזות תל אביב ומרכז, עו"ד רות יפה, מכתב לראש מועצת עמק חפר, רני אידן, המתייחס לבית הספר בבית יצחק. "פתיחת כיתה לא תקנית מהווה הפרה של החלטת הממשלה ושל חוק התקציב ותחשוף את המשרד החינוך לתביעות של מחנך הכיתה לקבלת גמול חינוך, גם זאת תוך הפרת חוק התקציב", נכתב שם.
דובר ועד הפעולה של הורי בית הספר, גיא הורוביץ מספר כי ההורים נתרמו מיד למאבק. "הכיתות קטנות פיזית ולא ניתנה שהות לבית-הספר להתארגן כראוי לאכיפה דרקונית כזו, זה לא הגיוני שמשרד החינוך יאכוף את החוק של סגירת הכיתות העל תקניות איפה שנוח לו ועל גב התלמידים", אומר הורוביץ, "ברחבי הארץ יש עוד כ-100 כיתות על תקניות שמשרד החינוך מותיר להן, בצדק, להמשיך להתקיים. למה נפלו דווקא עלינו? החלטה מסוג זה צריכה להיות מיושמת בכל הארץ ולאחר בחינה מדוקדקת של ההשלכות".
ראש מועצת עמק חפר, רני אידן, שתומך במאבק ההורים, "ברחבי הארץ פועלות עשרות כיתות מפוצלות ורק כלפינו משרד החינוך החליט להפעיל קו נוקשה וקיצוני. ביקשתי ממשרד החינוך שיאפשר לנו לפתוח את הכיתות לפחות בשנת הלימודים הנוכחית כיוון שכל התלמידים כבר שובצו, זאת כדי שנוכל ללמוד את העניין בלי לחץ וליישם אותו לקראת שנת הלימודים הבאה. לצערי במשרד החינוך דחו את בקשתי".
שכבות א' וב' בבית יצחק חולקו עד כה ל-4 כיתות. אם לא תשונה ההחלטה, בשנת הלימודים הקרובה יצטופפו 36-38 תלמידים בכל כיתה. "מי שיפגע קשה מהמאבק הם התלמידים", ציין אידן, "כשאחת הכיתות תפורק ותחולק מחדש. לצערי, במשרד החינוך מדברים בכמה קולות. יש כאלה שהם בעד ואחרים נגד, חבל שאף אחד לא מצליח לשכנע את מנהלת המחוז לשנות את החלטתה, זאת למרות שכל ההוצאה נופלת עליי בלבד".
דובר משרד החינוך במחוז המרכז, אבי הראל, סירב להתייחס ענינית לטענות שהועלו בכתבה ורק מסר בתגובה: "מנהלת המחוז מברכת את ראש מועצת עמק חפר על השקעתו במשאבים ושעות נוספות לבתי הספר שבמועצה. שעות אלו מאפשרות עבודה בקבוצות קטנות, בעיקר במקצועות הליבה, ומאפשרת מענה פדגוגי לימודי לתלמידים".