שנת הלימודים תיפתח מחר, ה-1 בספטמבר, כולל בערים האדומות, כך הכריעו שרי קבינט הקורונה אתמול (ראשון), זאת בניגוד להמלצת פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו. התלמידים יחזרו למוסדות החינוך תחת מגבלות מחמירות ובמסגרת מתווה הקפסולות שלפיו יילמדו בחלק מימות השבוע מהבית.
הסתדרות המורים מאיימת להשבית את פתיחת הלימודים אם לא יימצא פתרון לגננות ולמורים שנמצאים בקבוצת סיכון ועבורם, לימוד פרונטלי מול התלמידים עלול להוות סכנה בריאותית של ממש. טרם הושגו הסכמות בין ההסתדרות למשרד החינוך בנושא ועד לרגע זה לא ברור האם המורים יתייצבו מחר בבתי הספר.
"כמו בכל שנה הגענו לרגע האחרון, רק שהשנה בגלל הקורונה המצב הרבה יותר קשה ואקוטי", טענה עדנה דוד, סגנית מזכ"לית הסתדרות המורים ב"חדשות הבוקר", "יש בעיה גדולה השנה לאור העניין שלא איפשרו למורים לפרוש. יש כאן מורים בסיכון במצב מאוד קשה, לא ניתן להביא אותם לבתי הספר ללא הגנה מתאימה. היינו בבית הדין ולא הסכמנו לקבל את הצעות האוצר, כרגע אנחנו עומדים מצד אחד בפני דחיית ההצעות ומצד שני הצענו לאפשר ל-1,000 מורים בסיכון לפרוש".
מה ההנחייה שלכן כרגע למורים? להגיע או לא להגיע מחר?
"כרגע אנחנו עדיין בדיונים בעניין ומזכ"לית הסתדרות המורים תיתן את ההנחייה הסופית בשעות הקרובות. מחודש מרץ המזכ"לית מבקשת מנגנון הסדר עבור המורים והגננות שבסיכון, אבל כמובן שהמדינה עד לרגע זה, יום לפני תחילת שנת הלימודים, לא נתנה את הפתרון. יש בעיית תחלואה גדולה מאוד ואנחנו מאוד חוששים, הן לחיי הילדים והן לחיי המורים. זה עניין של חיי אדם".
יעל אודם דיווחה כי כשהגעתם לבית הדין לעבודה, לא ידעתם לומר כמה מורים משתייכים לאותה אוכלוסיה שבסיכון.
"נכון מאוד. מי שצריך לתת את הנתונים זה המעסיק, משרד החינוך, והוא לא ידע. גם למשרד הבריאות לא הייתה שום נציגות בבוקר. הקמנו בעצמנו מוקד קורונה ופנו אלינו כ-5,000 אנשים, מתוכם כ-1,500 בסיכון גבוה, אבל את הנתונים לא הסתדרות המורים צריכה להביא אלא המעסיק, דבר שהוא לא עשה".