ככל שהילדים גדלים, ליבם של הורים רבים נשבר בקרבם כשהם מבינים שמהאדם הכי קרוב בכל העולם, הם הופכים אט אט לרחוקים יותר מילדם, ולא בטוח בכלל שהם האדם הראשון, השני ואפילו העשרים שהילד יספר לו על הדברים המשמעותיים שמתרחשים בחייו. למשל, הפרעות אכילה, שנוטות להתרחש מתחת לאפם של ההורים ותחת קורת הגג שלהם, כאשר בהרבה מקרים להורים אין מושג, עד שנהיה מאוחר מדי.
"לא פשוט לאבחן צעירים שסובלים מהפרעות אכילה", אומרת ד"ר וונדי אוליבר ממרכז פיאט להפרעות אכילה במיאמי, "יש רמזים עדינים שתמיד ילוו את ההתפתחות לפני שיופיעו הסימפטומים הפיזיים הברורים, וככל שנתערב מוקדם יותר, האבחנה תהיה טובה יותר".
ד"ר אוליבר מציגה את הסימנים שצריכים לשמש כנורות אזהרה:
1. בריאותיות יתר
זה בסדר שילד יהפוך פתאום לחובב בריאות, יתחיל לתכנן ארוחות ולהתלונן על אוכל לא בריא באירועים משפחתיים, אבל כשזה הולך רחוק מדי צריך לחשוש. היכולת להסתגל למגוון מצבים שבהם מוגשים מגוון מזונות, היא סימן לאכילה בריאה.
2. החמרה מוגזמת
חוסר גמישות בנוגע למזון, זמני אכילת הארוחות, מספר השעות בין הארוחות או כל חוק נוקשה אחר בנוגע למזון הוא דגל אדום. חוקים חדשים שנוצרים, כאלה שלא היו קיימים קודם ולא הגיעו מאדם בעל סמכות בעולם הרפואה צריכים להבדק - מעבר לתזונה נטולת גלוטן, מוצרי חלב או כל תזונה מגבילה אחרת דורשת בדיקה.
3. חרדות בשעת הארוחה
גיל ההתבגרות מביא עמו הרבה מתחים, אבל אם שמים לב שרמת הסטרס עולה לפני הארוחות, ואולי אפילו מובילה להתחמקות מאכילה משותפת לצד בני משפחה, חברים ומכרים, כדאי לבדוק אם לא מתרחש משהו אחר. עוד סימן בעייתי הוא סטרס במהלך האכילה.
4. גיחות מרובות לשירותים אחרי האוכל
אם אחרי ארוחות הילד ישר רץ לשירותים, זה סימן מובהק לניסיון להתרוקן, בין אם בהקאה או בדרך אחרת. אדם שמקיא או לוקח משלשלים אוכל בדיוק את אותה כמות אוכל כמו חברו. לפעמים אפילו כמות גדולה יותר.
5. ירידה במשקל
גיל ההתבגרות הוא זמן של צמיחה משמעותית, וכל ירידה במימדים צריכה להיות אות אזהרה. אם הילד מביע רצון לרדת במשקל, חייבים לעשות את זה בשיתוף פעולה עם איש מקצוע שיפקח על התהליך, והתחנה הראשונה היא רופא המשפחה. ברגע שהרופא נותן אישור, עוברים לתזונאי, ומשם יוצאים לדרך מפוקחת ומאוזנת שלא תפגע בהתפתחות. עוד סימנים לא טובים להפרעת אכילה: נשירת שיער, שינוי במראה העור, פספוס מחזורים, בעיות שיניים.
6. אנרגיה נמוכה
צריכה קלורית נמוכה מדי מובילה את הגוף לחוסר, לעייפות, נימנום ודכדוך. אדם עם הפרעת אכילה יהיה פעמים רבות עצבני, יתקשה להתרכז ולהתמקד, יראה מצוברח ויפגין נטייה לניכור ואנטי-סוציאליות.
7. השתוללות עם כרטיס האשראי
בולמיה היא התנהגות כפייתית קומפולסיבית, וכך גם שופינג. מומחים רבים רואים קשר בין התנהלות לא מווסתת בתחום אחד כדגל אדום להתנהלות כזו מתחום אחר. אם הילד לוקח את כרטיס האשראי שלו או של הוריו למסע קניות משולח רסן, הסיכוי שהוא איבד שליטה גם בתחומים אחרים גדול יותר.