הסוכר לצערנו זוכה ליחסי ציבור די גרועים, אך בפועל - יעיד כל בן אנוש שאין מתוק בסוף של יום. השאלה היא כמובן כמה ממנו ובאיזה צור הוא מגיע. מה שבטוח הוא שהמתוק מוסיף טעם למזון, גורם לנו הנאה רבה ומעורר אותנו. הנה כמה נתונים שיוסיפו לידע הכללי שלכם, במידה ותרצו להציג בקיאות כשישאלו אתכם "כמה סוכר בקפה?"

 

סוכרים מצויים באופן טבעי בפירות, ירקות ו מוצרי חלב והם מהווים חלק בלתי נפרד מתזונה נכונה ומאוזנת.

סוכר הוא אחד המרכיבים הכי נפוצים בסוגי המזון שאנו צורכים. בין סוגי הסוכר השונים קיימים קווי דמיון רבים הכוללים למשל את הטעם המתוק, את הערך הקלורי ועוד. גלוקוז לדוגמא הוא הפחמימה הנפוצה ביותר בטבע, ונמצא בסוכר לבן וסוכר ענבים.

באופן ממוצע אנו צורכים כמאה ושישים גרם גלוקוז מדי יום, שרובם מיועדים לניצול בתאי המוח.

הפרוקטוז הוא סוכר הפרי והמתוק מבין הסוכרים הטבעיים. הוא נמצא בפירות, ירקות שורש, דבש, וגם בחטיפי אנרגיה, ממתקים ודגני בוקר.

הסוכרוז (שידוע כסוכר שולחני) הופך לקרמל כאשר מחממים אותו לטמפרטורה של 168 מעלות צלזיוס.