אתם רעבים בטירוף, ניגשים למקרר ומגלים שאין לכם שום דבר לאכול. מכירים? המקרר מפוצץ באוכל, רק כזה שלא ממש מתחשק לכם כרגע. זה קורה לכולנו לפחות פעם ביום אבל מה עושים עכשיו? ממש במקרה יש לנו כמה פתרונות מעולים עבורכם ועבור הילדים, כאלה שייקח לכם כמה דקות להכין אותם, ולא פחות חשוב – הם גם משביעים ובריאים.
בפועל, המוצרים הכי נגישים לרובנו במקרר הם מוצרי החלב: מגבינות, דרך יוגורטים ועד לחלב. היתרון הבולט הוא הוא שמוצרי חלב משביעים בעיקר בזכות תכולת החלבון הגבוהה.
חלבון זה נכון
כדי שתרגישו קצת יותר טוב עם עצמכם על כך שבחרתם בתזונה נכונה, כדאי לדעת כי מלבד הבונוס שבתחושת השובע, החלבון נכון לנו ממספר סיבות: הוא ממלא תפקיד חשוב ומהותי בבניית התאים וביצירת הרקמות בגופנו. בנוסף, חלבונים הם בעלי תפקיד חשוב במערכת החיסון (נוגדנים),
החלבונים שותפים ליצירת תנועה בשרירים (אקטין ומיוזין), חשובים לפעילות הורמונלית תקינה ומספקים אנרגיה. השתכנעתם? גם אם לא, זה פשוט טעים.
אל תסתכל על היוגורט אלא על מה שיש בתוכו
מהמרים שיש לכם לפחות יוגורט אחד במקרר. אפשר כמובן לאכול אותו נקי אבל אם אתם רוצים להתפנק, אל תוותרו על פירות חתוכים טעימים, נגיעה של דבש וגרנולה. זה לא רק טעים, זו לגמרי ארוחה משביעה שמסדרת אתכם.
מעדיפים לשתות את היוגורט שלכם? נסו את זה: שייק בננה, יוגורט ודבש. מכניסים לבלנדר (או לקערה עמוקה, אם עובדים עם בלנדר מוט) גביע יוגורט אחד, בננה בשלה אחת פרוסה, כף דבש או סילאן – וטוחנים ביחד לשייק חלק. אם לא מספיק מתוק לכם אפשר להוסיף דבש או סילאן לשייק המוכן.
אתם חייבים להתעורר ומהר? נסו גם את היוגורט קפוצ'ינו: קודם כל מכינים אספרסו קצר חזק ומתוק מאוד, נגיד – 2 כפיות סוכר גדושות למנת אספרסו. מקררים את האספרסו, וכשהוא קר (קר מקרר, לא טמפרטורת חדר) מוסיפים לו גביע יוגורט ומערבבים היטב. אתם תמותו על זה.
נדלקתם על היוגורט? היכנסו לאוכל טוב וקבלו עוד רעיונות.
מי הזיז את הגבינה שלי?
זה לא שהזיזו אותה, היא הפכה לפשטידה מהירה. עוד לא פגשנו את האחד שלא אוהב פשטידה ועוד אחת כזאת שמכינים ב-20 דקות? אז קבלו אותה: פשטידת פסטה וגבינות בתוספת תירס (אפשר מקופסה), או כל ירק אחר שאוהבים., קצת קמח, מלח ושמן זית וקיבלתם ארוחה טעימה בטירוף - למתכון המלא לחצו כאן. אם אתם רוצים להוסיף לפשטידה קריצה, פשוט הכינו אותה בתור מאפינס. מלוח, מתוק – הכול הולך.
פנקייק. הילדים שלכם יתאהבו במקום (וגם אתם). את הפנקייק הזה תכינו עם גבינה לבנה ויוגורט וכמעט מבלי לשמן את המחבת בין הנגלות. הבטחנו בריא, מהיר, מזין וכיפי? הבטחנו ואנחנו מקיימים. כל מה שאתם צריכים זה גבינה כאמור, גביע יוגורט, קמח, סוכר, שמן קנולה וביצים. למתכון המלא לחצו כאן.
טוסט משודרג. כל דבר ש"מגהצים" בטוסטר הוא כבר יותר טעים. אז לא נציע לכם סתם טוסט גבנ"צ, כי את זה אתם כבר מכירים, כן נציע לכם להשקיע בתוספות: בצל מטוגן, עשבי תיבול, גבינה מלוחה, או בממרחים: לא רק קטשופ, נסו פסטו, טפנד זיתים, הריסה, חרדל, חמאה אפילו בשכבה החיצונית של הלחם, או מיונז. תקשיבו, זה משנה חיים.
חביתה משודרגת. טוב, ניסינו כזו לילדים שלנו והם עפו. בתוך הביצה שימו קוטג' ותערבבו. היינו אפילו ממליצים להוסיף גם שיבולת שועל וגבינה צהובה – התוצאה היא חביתה "בשרנית" וטעימה במקסימום דקה של עבודה.
חלב על הזמן
לא רק בקפה או עם קורנפלקס: אם בא לכם על לחמניות ויש לכם 20 דקות להשקיע, נסו את המתכון המדהים הבא של לחמניות חלב. ותביאו לנו איזו אחת להתענג עליה. ולפינאלה, עכשיו כשמזג האוויר משתנה והרוחות מגיעות אין כמו דייסה חמה ומתוקה עם שיבולת שועל, חלב, מים ותוספות מהפנטות כמו אגוזים, פירות יבשים, קינמון, בננות, מייפל ומה שתרצו. תוסיפו לזה שמיכת פוך ובינג' מעולה והסתדרתם.