למרות שחגי תשרי עוד בעיצומם, והשגרה עוד לא ממש נכנסה להילוך מהיר, כשמגיע הרגע להכין את ארוחות העשר לילדים, מרבית ההורים מרגישים כמו עבדים במכרה, מתקינים את אותו סנדביץ' עייף באופן מכני, דוחפים אותו לתיק וסוגרים את הריצ'רץ'. אצל לי מינג בת ה-38, אם לשניים, זה ממש לא עובד ככה. מינג, אלופת הבנטו, לא רק מכינה לילדיה ארוחות מאויירות וצבעוניות, אלא עושה בתוך קופסאות האוכל פיסולים של ממש. עולם שלם של ניסים ונפלאות.
>> לעמוד הפייסבוק "להיות הורים טובים" עשיתם לייק?
"הם מחכים לראות מה הכנתי להם"
מינג, שניכר שהוריה לא לימדו אותה שלא משחקים עם האוכל, ייצרה כבר מעל מאה ארוחות פנטסטיות לשני ילדיה, איבאן טיי, 10, ולוקאס טיי, 7, עבור הלימודים. מינג היא אם במשרה מלאה מסינגפור, ומתעדת את יצירותיה באחד הבלוגים הפופולריים בעולם בז'אנר זה, הנקרא 'מפלצות הבנטו', כינוי חיבה לילדיה.
עוד ב-mako בית ומשפחה:
- מדהים: הילדה שמצטלמת עם נמרים
- המריבה הכי חמודה שתראו אי פעם
- האם קוראת לילדים: "בני לא מפחיד, הוא ילד קטן"
בארוחות של הבנים זכו לככב כבר מיטב דמויות הקומיקס והאנימציה הפופולריות, ביניהם הלו קיטי, ספיידרמן, המיניונים ובובספוג. "הכל התחיל כשהתחלתי ליצור לאיבאן ארוחות מאויירות כאלה כי היה לו קשה בבית הספר. הוא סירב ללכת ובכה והתנגד בכל בוקר. הוא לא היה רגיל לבלות שעות ארוכות כל כך בלעדי", היא מספרת, "והוא מאוד התגעגע אלי. לכן, התחלתי לארוז לו ארוחות עם דמויות שהוא אוהב שיעזרו לו להרגיש יותר ביטחון, כולל פתקים כתובים ממני".
גם אחיו הצעיר של איבאן, שמצא בינתיים חברים וביטחון אך לא ויתר על הארוחות המיוחדות מאמא, רצה שישקיעו בו ככה, ומהר מאוד החלה האם האוהבת לייצר ארוחות כפולות. "לוקאס ראה את אחת הארוחות של איבאן וביקש לקבל כזאת כדי להראות לילדים בגן. הוא כל כך נהנה מתשומת הלב שקיבל בזכות הארוחה מהחברים והגננות". אחרי זמן מה החליטה האם, יחד עם ילדיה, שיקבלו את הארוחות המושקעות כשיחזרו מהלימודים והגן, לארוחת צהריים או ערב, מה שפתח למינג את האפשרויות, כי עכשיו לא נאלצה לייצר רק ארוחות שיעמדו בטלטלות שבדרך. "כיום הם עדיין מאוד מחכים לראות מה הכנתי, אבל גם מעירים הערות על איך יכולתי לשפר את הצלחות. הם מאוד מתרגשים כשאני יוצרת דמויות אהובות עליהם, או לפי דרישתם. לוקס מאוד אוהב את מיני מאוס למשל, ולכן היא מופיעה שוב ושוב בארוחות, ואיבאן אוהבת את סופרמריו".
מינג מכינה בערך שש ארוחות כאלה בשבוע (כפול שתיים), ומעדכנת את האתר רק בחלקן. חלק היא שומרת בסוד לקראת ספר שעתיד לצאת, ובו יצירות שחלקן לא נחשפו, ומתכונים. "אני לא יודעת להגיד מה הארוחה האהובה עלי, אני אוהבת את כולן מסיבות שונות", היא אומרת. "והרעיונות מגיעים אלי מכל מקום. אני מנסה להתייחס לתקופה ולחגים. בחורף, בתוך המרק, שמתי את אולף מ'לשבור את הקרח', ובחג הפסחא השתמשתי בביצים. אני לוקחת רעיונות גם מגלישה ברשת, ומכל דבר שסביבי בעצם".