בארה"ב ובבריטניה זה כבר לא דבר נדיר: הורים, בעיקר מהמעמד הבינוני-נמוך, שולחים את ילדיהם לבית ספר כשבתיק הגב מוטמנת "ארוחת ילדים". לא מדובר בקופסה עם כריך, ירקות ופרי, אלא בתקרובת ממותגת מאחת מרשתות המזון המהיר הגדולות.
לאחרונה חשפה מורה בבית ספר יסודי בלנקשייר שבבריטניה את התופעה בכתבה גדולה, וסיפרה על מציאות בה הילדים מוציאים מהתיק את הנאגטס, ההמבורגרים והצ׳יפסים הקרים כשמגיעה שעת האוכל, וביטאה את הביקורת הקשה, אליה הצטרפו ההמונים. עכשיו מחזירים ההורים המואשמים בהזנחה מלחמה, ומסבירים את עמדתם.
איימי מאלן היא אם לשלושה, ששולחת לא פעם את ילדיה עם ארוחות מזון מהיר קנויות ללימודים. "אני יכולה להסביר למה הורים עושים את זה," היא אומרת. "למה אנחנו ממלאים את קופסאות האוכל של ילדינו בפאסט פוד. זה קשה להיות הורה. כבר שלחתי את הילדים ללימודים כשגירדתי שאריות מהמקרר. כשרואים ילד אוכל פאסט פוד בבית ספר, זה אומר שההורים חשבו: עדיף שיהיה לו משהו, עדיף מכלום."
בבריטניה ארוחת ילדים במקדונלד'ס עולה 12 שקלים, ובארה"ב ארוחת ילדים עם המבורגר עולה 9 שקלים, ועבור הורים רבים, בעיקר העניים שבהם, מדובר בבחירה טובה, עמוסת קלוריות, חוסכת זמן ומאמץ, בעיקר במשפחות מרובות ילדים, שהילדים יאכלו ולא יזרקו לפח. "יש הורים שנותנים לילדים שלהם שאריות של מזון מהיר, כי אין להם כסף, גם את זה ראיתי," אומרת דניאל סטיוארט, אם נוספת. "ויש ילדים שברגע שהם מתחילים עם זה, הם תמיד יעדיפו את האוכל הזה." אולי בכל זאת יש סיבה לשמוח מכך שבמקומותינו המזון הזה יקר במאות אחוזים?