בבתים רבים דיאטות הן חלק קבוע ומשמעותי בחיים, וילדים רבים לומדים כבר מגיל חיתולים לספור אחוזי שומן ולחשוש מפחמימות. אחד הטרנדים החזקים בעולם הדיאטות, וגם בעולם הבריאותי, הוא טרנד צום המיצים וניקוי הרעלים. כעת נחשף לצדו טרנד דומה אך נמוך קומה יותר: צום מיצים לילדים. ילדים לאמהות ששותות במקום לאכול מבקשים גם הם את מנת מיץ התרד שלהם, ומקבלים אותה, על אף שהמומחים מזהירים שלא מדובר ברעיון מוצלח.
"אין שום סימוך שזה עובד"
אין לדעת במספרים מדוייקים כמה ילדים עושים כיום ניקוי רעלים של צום מיצים, אך הכמויות גדלות, והטרנד פופולרי במיוחד בניו יורק ובקליפורניה, שם הומצא. חברת DHERBD הקליפורנית כבר עלתה על הגל ומוכרת סט של ארבע תמציות להכנת מיצים לניקוי רעלים לילדים תמורת 99 דולר. החברה מנחה לתת את המיצים לילדים בגיל שנתיים עד 12, במשך שבועיים, לצד תזונה של RAW FOOD, מזון טרי ולא מבושל בלבד. "עבור ילדים ומבוגרים שמנסים להשיל ממשקלם, זו פתיחה טובה ובריאה מאוד", מבטיחה סטפני וולצ'ק, מייסדת החברה.
"דיאטת מיצים תגרום לשלשולים בילדים", מזהיר רופא הילדים אנדרסון ויליס. "היא יכולה לגרום להפרעות של איזון האלקטרוליטים בגוף ולהביא למצב של היפונתרמיה שמתרחש כשיש חוסרים של מלחים בדם. מצב זה יכול לגרום לבעיות נוירולוגיות וקרדיולוגיות. ילדים, על מנת להיות בריאים, זקוקים למזון בריא ומאוזן, פעילות גופנית והרבה שינה. אין כל סימוך רפואי שהשיטה הזו עובדת כניקוי רעלים ולא כדיאטה. אם הורים וילדים באמת מחליטים לעשות יחד דיאטה, זה מוכרח להיות בפיקוח של דיאטן כדי להבטיח שלא יחסר להם שום רכיב חשוב בתזונה".
המיצים המדוברים, שמגיעים כאמור בארה"ב כתמציות בערכות מסודרות, אכן בריאים יותר ממיצים מלאי סוכר שנמכרים בחנויות, הם מערבבים ירקות ופירות ומיוצרים באופן נקי וטבעי לחלוטין ללא חומרים משמרים, אך לא כתזונה מרכזית. "אין שום דבר רע בילד ששותה משקה ירקות ופירות", מסבירה הדיאטנית קרין גנץ. "הבעיה היא שעוברים פה גבול ומשתמשים בזה כבצום וניקוי רעלים. זה כבר מטורף לגמרי. ילד מתפתח לא יוכל להשיג את כל מה שהוא זקוק לו מבחינה תזונתית רק ממיץ. גם מבוגר לא, אגב, אבל זה פחות קריטי, ובכל מקרה מרבית הדיאטות לא בדיוק בריאות לגוף. כמובן שמבחינה פסיכולוגית זה לא רעיון טוב, וגם מבחינת הגוף הצעיר, שהרגל כזה יכול להביא אותו להפרעות אכילה. יש לזה מחירים נוספים: ילדים שרק שותים לא מתרגלים לעיסה, ולא נחשפים למגוון מאכלים ומרקמים".