המסכים שינו את חיינו ואת חיי ילדינו, ובעוד קשה לדמיין לפעמים את החיים ללא הבייביסיטר האינטראקטיבי המושלם הזה, רוב ההורים מודעים לבעייתיות שבו, ולהמלצות המומחים, ומשתדלים להגביל את זמן המסך, לפחות בגילאים הצעירים יותר, בהם מישהו עוד מקשיב להם. כן, כן. גם האנשים שממלאים את המסכים בעצמם, גם אלה שמנסים כל היום לפתות את ההמונים לעקוב אחריהם ברשתות החברתיות, מרגישים אחריות ועובדים קשה בלנתק את ילדיהם ממסכים מרצדים.

על פי הנתונים המדאיגים, מבלים ילדים כשבע שעות ביום מול מסכים מסוגים שונים, בין אלה טלביזיה, מחשב, טאבלט או הטלפון, כמובן. ההתמודדות עם הנושא קשה לסלבריאים לא פחות מלנו, אבל הנה כמה מהם שעושים את זה בכח ובגאון, וניתן לקחת מהם דוגמה.

קריסטן בל, אנה מ׳פרוזן׳ בשביל הילדים שלכם, נחשבת לאם לדוגמה. היא עומדת בראש גוף המתנגד לצילום פפראצי של ילדי סלבריטאים, לא מסכימה להתראיין לאף רשת או עיתון שכן מפרסמים תמונות כאלה, ותמיד משתפת את דעותיה ואת אלה של בעלה, השחקן דקס שפארד, בנוגע לגידול הילדים. "אנחנו מנסים לעקוב אחרי ההנחיות," היא מספרת. "זה לא קל, ולפעמים זה כמו לנסות להוריד את הירח. כשאנחנו לא מצליחים, לפחות אנחנו דואגים שהדברים שיראו יהיו חינוכיים וערכיים, ונמנעים מצפייה בזמן ארוחות וממסכים בחדר השינה."


מנכ"ל אפל המנוח סטיב ג׳ובס סיפר לניו יורק טיימס לפני 9 שנים שאסר על ילדיו אייפדים, ושהשימוש בטכנולוגיה בבית באופן כללי היה מצומצם עד מאוד. ג׳ובס, שהבין היטב את אופיה הממכר של הטכנולוגיה שהכניס לחיינו, שמר את ילדיו הרחק ממנה ככל הניתן, והעביר להם מסר ברור של סדרי עדיפויות, שכללו ספורט, לימודים ופיתוח עצמי.

גם מנכ"ל סנאפצ׳ט ובעלה של מירנדה קר, אוואן שפיגל, מאמין בהגבלת זמן המסכים, ובעצמו לא נחשף אליהם עד שהיה נער. בנם של השניים מקבל שעה וחצי של זמן מסכים בשבוע, על מנת לפתח את עצמו. "הורים צריכים להפחית את זמן המסכים או להסביר לילדים מה הם עושים שם בטלפון, בזמן שהילדים מסתכלים על הגב של המכשיר ואין להם מושג מה קורה. צריך להתייחס לתכנים כמו למזון. האם נותנים להם אוכל בריא או ג׳אנק פוד?"

השחקן יו ג׳קמן מגביל את צפיית ילדיו לסופי השבוע בלבד. "חבר שלי סיפר לי על החוק הזה, ומיד יישמתי אותו בבית שלי: אין מסכים באמצע השבוע. לא טלביזיה, לא מחשב. שום דבר כזה. ג׳קמן, אב לשניים, מאמין שהחינוך השתלם. "עכשיו כשאני מציע לבני לשחק במשחק Wii בסוף השבוע, הוא אומר לי: אבא, יש יום יפה בחוץ! בוא נצא לשחק שם!"

גם ג׳ניפר לופז מחמירה עם התאומים אמי ומקס, ושומרת את הצפייה שלהם לימי ראשון בלבד. לימי ראשון היא קוראת ׳סאנדיי פאנדיי׳, ובהם הילדים זוכים ליהנות מהמסך כמה שבא להם, ולבלות את הזמן בצפיה בסרטים, משחקי טלביזיה או מחשב. זה היום האחד בו הם מקבלים לידיהם את האייפדים שלהם, ומוזמנים להתחרע. ביתר הימים אין מסכים. "בלי החוקים האלה הם פשוט ישתמשו במכשירים האלה כל הזמן," היא מודה. "ביום ראשון אני מעבירה להם את השליטה, והולכת לנוח בזמן הזה."

ריס ווית׳רספון דואגת לדעת מה הילדים שלה עושים מאחורי המסך, במקום לשלוט בתכנים. "האינטרנט מאוד מאתגר אותנו ההורים," היא מודה. "רוב הזמן אין לנו מושג עם מי הם מדברים בסקייפ או מצ׳טטים. אני מנסה להיות מעורבת כמה שרק אפשר, למרות שזה לא באמת מציאותי."

אנג׳לינה ג׳ולי, אישה רצינית שכמותה, לא סומכת על עצמה שתגן על ילדיה, ולכן שכרה צוות סייבר שיעשה זאת עבורה וינטר את פעילות האונליין של הילדים, לטובתם כמובן. "אני בעצמי לא משתמשת ברשתות חברתיות, ולכן אני לא באמת מבינה מה הסכנות ומה הילדים שלי עושים. זה עולם חדש ומסוכן מבחינתי ואני רוצה להיות שקטה," היא מסבירה.

עוד אם לדוגמה המשמשת הרבה השראה לנשים בכל העולם היא גווינת׳ פאלטרו, שמזמן כבר הביעה דעתה על המסכים, בראיונות וגם בפוסטים באתר שלה. "אייפדים הם לא כמו ספרים, הם לא גורמים למחר לעבוד," היא מסבירה. "אנחנו מוכרחים להשתמש בדמיון שלנו כדי להתפתח. לתחושתי המסכים פוגעים בהתפתחות. המחקרים מראים ששימוש יתר יוצר בעיות בזיכרון ובתשומת הלב, הפרעות שינה ואכילה ובעיות בלימודים."

ג׳סיקה אלבה, לה עסק משגשג למוצרי תינוקות בריאים, מגבילה את זמן המסך של שלושת ילדיה, וגם את שלה. "אנחנו מוכרחים להוות דוגמה אישית," היא מדגישה. "הכללים האלה לא פחות חשובים לנו. הילדים יודעים מתי אנחנו באמת מתכוונים ומתי אנחנו עושים הצגה. הם יודעים מתי אנחנו מוסחים ומתי אנחנו נוכחים באמת."