הקולינריה הבריטית זוכה לטענות רבות, אבל לאף אחד אין ספק שדיירי בית המלוכה זוכים לאכול היטב. השף המלכותי ששירת את המלכה וצאצאיה במשך עשורים רבים הוציא לאחרונה ספר ובו הוא מגלה כיצד תרם לתזונתם של הנסיכים הצעירים ויליאם והארי, ומראה להורים כיצד יוכלו גם הם להעניק לילדים תזונה היאה לנסיכים.
"השף המלכותי בבית" הוא שם ספרו של דארן מגריידי, שלקח על עצמו כפרוייקט אישי לגרום לבניה של דיאנה המנוחה לאכול מספיק ירקות ופירות. עכשיו הוא חולק שישה טיפים בהם השתמש, מתוך הספר החדש, שגם חושף בו את כמה מהמתכונים שהיו הכי פופולריים אצל אליזבת המלכה וגם אצל דיאנה.
1. מתחילים מוקדם
"בפני בני משפחת המלוכה מוצג מגוון גדול של מזונות מגיל לידה, בידי המטפלת וגם בפעוטון. הפעוטון של בני המלוכה לא נועד רק לחינוך הנסיכים אלא גם ליצירת חיך קולינרי רחב. המטפלת שולטת בתפריט ומוודאת שהם אוכלים מזון מגוון שכולל די ירקות בריאים. מזונות חדשים מוצגים בפני הפעוטות כל הזמן, וביניהם הרבה מאכלים הנחשבים ׳למבוגרים׳."
2. אוכלים כמו הגדולים
"כשהנסיכה אירחה אורחים, הבנים גם הם ישבו לשולחן. היא לא היתה אומרת לי: דארן, תן להם נגיסי עוף וצ׳יפס, אלא התעקשה שיאכלו את אותו מזון שהוגש ליתר האורחים. כדאי לא לעשות עניין מיוחד או חלוקה לאוכל על פי גיל. ילדים הם סקרנים ונוטים לחקות את המבוגרים, אם לא מתערבים יותר מדי."
3. משחקים מחבואים
"אם הילדים לא רוצים לאכול את הברוקולי או הקייל, אל תוותרו עליהם. במקום, החביאו אותם בתוך חביתות, פשטידות או מרקים. כשויליאם והארי סירבו לאכול ברוקולי, טחנתי אותו וערבבתי אותו בתוך פירה תפוחי האדמה או בתוך מאכלים אחרים שהם אוהבים."
4. ממנפים את המאכל האהוב
"בכל שבת היו ויליאם והארי משחקים טניס ומקבלים מאפין לדרך, שנוצר מתוך אהבתם של השניים לחמאת בוטנים וריבה. יצרתי עבורם את מאפין חמאת הבוטנים והריבה המפורסם שלי, אבל אפשר להשתמש במאפין, או במאכלים אחרים, על מנת להתנסות. הוסיפו למתכון המוכר מרכיבים לא מוכרים, או שלבו מרכיבים אהובים במאכלים אחרים."
5. מתגמשים
"הנסיכה דיאנה אמנם לא הגישה צ׳יפס באירועים פומביים אבל גם לא היתה קשוחה עם הבנים בנושא התזונתי. היא נתנה להם אפילו, מפעם לפעם, לאכול מקדונלד׳ס. היא רצתה שהבנים יהיו מאושרים והם קיבלו מה שביקשו לאכול כשהיו עמה לבדם. הנסיכה עצמה הקפידה על תזונתה, אז כשאכלה עם הבנים נדרשתי להיות יצירתי. הכנתי להם תפוחי אדמה כשבמקום שמן השתמשתי בביצה. מצאתי פתרונות שהתאימו לכולם."
6. נותנים להם לעזור
"אחרי שחזר מנסיעה לארה"ב סיפר לי הארי על טריק שלמד לבישול בייקון. הייתי ספקן כשהילדון הרזה ביקש ללמד אותי לבשל, אבל הטיפ שלו ממש עזר. זה היה שיעור הבישול הראשון שלי מהשף הנסיך הארי. ילדים תמיד יותר נלהבים לטעום משהו שהם עזרו בהכנתו והיו מעורבים בהגיעו אל הצלחת. חשוב לזכור שאפשר תמיד ללמוד משהו חדש, גם אם אתה שף ותיק."