משבר המים המינרלים העלה על סדר היום את השאלה מה עדיף: מי ברז או מים מינרלים. למרות התדמית הזוהרת, מבחינה בריאותית ותזונתית אין שום תרומה משמעותית למים המינרלים - כך לפחות טוענים מומחים ותזונאים. במי הברז יש אפילו יתרון בריאותי כי הם מכילים תוספת פלואור שמגן על השיניים מפני עששת, ולעומת זאת החומרים שמפריש בקבוק הפלסטיק למים דווקא עלולים להזיק.
"אין בעיה עם מי ברז"
"מי ברז בריאים לפחות כמו מים מינרלים אם לא יותר; במי ברז יש פלואוריד ויש חיטוי לאורך זמן", אומר פרופ' אבנר עדין מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית. "אפשר וטוב לשתות מי ברז, גם עבור ילדים. לתינוקות עד גיל שנה מומלץ להרתיח את המים, בין אם מדובר במים מינרלים או במי ברז. יש רופאים שטוענים שלא כדאי לתת לילדים פלואוריד עד גיל שנה, אבל לאחר מכן אין שום בעיה".
ד"ר אמיר הניספלד, רופא ילדים, דווקא לא מתלהב מפלואור במים: "אם זה היה תלוי בי לא הייתי מוסיף את הפלואור למים בצורה יזומה. אני חושב שאם הפלואור במים הוא כל כך חזק עד כדי כך שהוא מסוגל למנוע עששת, סביר להניח שהוא יודע לעשות גם דברים פחות מוצלחים. כדי למנוע עששת צריך לתת לילדים פחות ממתקים, לא לתת להם לשתות מים עם פלואור".
ומה באשר להבדלים בין סוגי המים? "עבור תינוקות מתחת לגיל שנה, הייתי מעדיף להרתיח מים מינרלים על פני מי ברז", מוסיף ד"ר הניספלד, "אבל לא יקרה לתינוקות שום דבר גם אם ישתו מים לא מורתחים"
.
"האבנית במי הברז לא מסוכנת לנו או לילדים", מסכם ד"ר הנספלד, "אנחנו לא צוברים את זה כמו קומקום: הכליות מסננות את האבנית והיא יוצאת דרך השתן. אנחנו שותים מים סבירים בהחלט, וזה לא שהילדים הרבה יותר רגישים מאיתנו, זה סוג של אגדה. כל דרכי העיכול ואזור הפה הם לא סטריליים גם ככה, כך שיש פאניקה מיותרת סביב הנושא".
ומנחם הורוביץ עשה לכם מבחן טעימה: מה אתם מעדיפים - מי ברז או מים מינרלים?