כיום יש אפליקציה לכל דבר ועניין, והילדים יודעים את זה טוב מכולם. מסיבה זו בדיוק החליטה אם שהיא גם תזונאית לעשות שינוי גישה קטן ולהעביר את המידע הבריאותי החשוב שיש לה בצורה חווייתית שכל ילד יהנה ממנה - לשחק עם האוכל, או יותר נכון למחוץ אותו. האפליקציה יוצאת עכשיו בגרסת HD לאייפד, ומבטיחה גועל נפש כמו שילדים אוהבים, שעשוי לגרום להם לוותר על המאכלים השמנוניים ולעבור לאופציות בריאות יותר.
כמה שומן יש בהמבורגר מעוך?
האפליקציה, שמכונה מעך את האוכל שלך ועולה 3 דולר, זכתה במקום הראשון בתחרות אפליקציות המעודדות אורח חיים בריא של הגברת הראשונה של אמריקה, מישל אובמה. מוצגים בה כארבעים מאכלים שונים שנכנסו לתוך מלחציים וצולמו באולפן באיכות גבוהה בעודם נמעכים.
מרתה דה וולף, התזונאית שמאחורי האפליקציה, יצרה מהערכים התזונתיים משחק של ממש בעל חמש רמות. תחילה הילד בוחר את הג'אנק פוד החביב עליו, אחר כך עליו לנחש כמה מלח, סוכר ושומן יש באותו מזון, ואז הוא שולח אותו למלחציים. לאחר מעיכה באמת מרשימה מוצגים הנתונים האמיתיים. כמה שהילד היה קרוב יותר למספרים האמיתיים, כך הניקוד שלו יותר גבוה, והוא יכול להתקדם במשחק. האפליקציה מציגה לילדים ולהורים אפשרויות בריאות יותר מהמזון שנבחר, ועוד טיפים והמלצות. האפליקציה היא חלק מאתר אינטרנט שלם להורים וילדים שעוסק בתזונה, בשם האוכל ואני.
"אני בגישתי מעודדת איזון", אומרת דה וולף. "אני לא מאמינה שצריך להתעלם מקיומו של המזון המהיר והלא בריא, כי הילד יפגוש אותו בכל מקום כמעט. רצוי שבתוך הבית האפשרויות יהיו רק בריאות, כי את הג'אנק פוד הילד ימצא לבד. אני רוצה שלילדים תהיה את כל האינפורמציה ושהם ידעו לעשות בחירות טובות. למשל, ילד שעומד ללכת למסיבה בצהריים, בה הוא יודע שיגישו מזון מהיר וסוכרים, שיבחר לאכול בארוחת הערב משהו בריא. או ילד ששתה משקה ממותק יחשב את זה ובשאר היום ישתה מים. ילדים הם חכמים, יודעים להיות מחושבים, וממש רואים את התוצאות בשטח".
דה וולף מציעה להורים כמה טיפים שיעזרו להם להכניס לילדים קצת בריאות לתפריט:
- תפסיקו לקרוא לילד בשמות. ילד שיקבל תווית של בררן או בעייתי פשוט ישתמש בזה כתירוץ להתנהג כך.
- ילדים לפעמים לא רוצים לאכול משהו בגלל סיבה שאתם לא מודעים לה. כשהילד דוחה מאכל, אמרו לו: "זה בסדר שאתה לא רוצה, אבל אתה יכול לתאר לי מה אתה רואה? מה לא מוצא חן בעיניך, הצבע? הריח? הצורה?". כך תוכלו לדעת כיצד לנסות להגיש לו את המאכל באופן שונה בהמשך.
- יסדו בבית את חוק שלושת הביסים. אמרו: זה בסדר לא לאהוב משהו, אני רוצה לדעת בדיוק מה זה שאתה לא אוהב, ובשביל זה צריך לקחת שלושה ביסים. אחרי שהילד ינתח את הטעמים עבורכם, פעמים רבות הוא ישנה את דעתו.
- בקשו מהילד עזרה בבישול והפכו אותו לטועם שלכם. חשיפה לתהליך תפתח אותו לטעמים חדשים.
- בקשו מהילד לבקר את המזון שהכנתם. אם הוא לא טעים, שאלו כיצד היה משפר את המנה. שימו לב להעדפות שלו מבחינת טעמים, ריחות וצורות הגשה והשתמשו באינפורמציה הזאת כדי ללמוד.
- תמיד תגישו בתחילת הארוחה ירקות. זה הרגע בו הילד הכי רעב, וכדאי להרחיק את הלחם, הפסטה ושאר המנות.