"בבתי חולים רבים בארץ נוהגים לקשור את הילד, או מחזיקים אותו בכוח בעת ביצוע תפירה, על מנת שלא יפריע לטיפול בו - הילד צורח והרופא תופר"- כך אומר היום מנהל חדר מיון ילדים במרכז הרפואי הדסה עין-כרם, ד"ר יורם בן יהודה, בכנס באר שבע לשלום הילד באוניברסיטת בן-גוריון.
ד"ר בן יהודה אמר עוד כי "גם החזרת שברים, שהיא פעולה כואבת מאוד, מתבצעת לעיתים קרובות ללא כל אלחוש או הרגעה, וזאת בטענה ש'זה לוקח רק רגע'". לדבריו, בשוק קיימת היום משחה המאלחשת את מקום הכאב תוך 20 דקות, אך רק בשני בתי חולים בארץ עושים בה שימוש. "ב-18 מתוך 22 בתי חולים בארץ, נעשות רוב הפעולות הכואבות בתינוקות הקטנים מגיל שנה ללא הרגעה ואלחוש הולמים", הוא מסביר.
ד"ר בן יהודה הוסיף וסיפר על מיתוסים הקיימים בקרב רופאים לגבי כאב, בהם ילדים קטנים ובעיקר תינוקות, כביכול, לא חשים בכאב, משום שתינוקות קטנים אינם זוכרים כאב או כי כאב אינו מזיק, ואולי אף מחשל.
"מיתוס נוסף הקיים בין הרופאים הוא כי העלמת הכאב או החלשתו עלולים לטשטש את הסימפטומים לבעיה. המיתוס הזה רווח בעיקר בקרב כירורגים, המאמינים בכך למרות מחקרים המוכיחים את ההפך", אומר ד"ר בן יהודה.
ד"ר דוד גוזל, מנהל שירות הסדאציה - מחלקת הרדמה וטיפול נמרץ מהמרכז הרפואי הדסה עין-כרם, אמר בדיון כי בארה"ב אסור לבצע טיפול כירורגי ללא אלחוש - כולל ברית מילה או ניקור עור התוף.