עליה בהיקף הונאות גיוס באמצעות לינקדאין ורמת התחכום שלהן בשנה שחלפה, כך מדווחים מומחי סייבר בעולם. הסיבה, לדברי מומחים, נעוצה בעבודה מרחוק שהפכה לנפוצה יותר בעולם העבודה. הנוכלים מנצלים לטובתם את העובדה שהליכי גיוס ובכללם ראיונות מרחוק הפכו למקובלים, כמו גם שימוש במונחים מאירועי התקופה דוגמת פיטורים בתעשיית הטק, המשווים להם מידה של אמינות ורלוונטיות. כך מצליחים נוכלים להוציא מהקורבנות פרטים אישיים בעלי ערך ולעתים אף כספים עבור הכשרות או ציוד - שההחזר הכספי עבורם לעולם לא מגיע.
בלינקדאין מודעים לבעיה: "יש בהחלט עליה בתחכום של המתקפות", אמר אוסקר רודריגז, סגן נשיא ניהול מוצר בלינקדאין לפייננשל טיימס. אתרי אינטרנט ומספרי טלפון שמובילים לשיחה עם מי שנדמה שהם עובדים מטעם חברות מוקמים לצורך ההונאות, פירט רודריגז.
סוג אחד של הונאות גיוס כולל הקמת אתרי אינטרנט מתחזים, בהם מתפרסמות מודעות דרושים דומות לאלו של חברות שהנוכלים זיהו שמגייסות באותו זמן. אל האתרים הללו הם מפנים מחפשי עבודה על ידי פניה אליהם בלינקדאין. המשתמשים התמימים, שמקבלים הודעות בלינקדאין באמצעות ה-InMail, מופנים לאתרים החיצוניים שם הם מספקים פרטים אישיים לגורמים מפוקפקים. בשביל להפוך את תהליך הגיוס הפיקטיבי לאמין יותר, מבצעי ההונאות אף פותחים פרופילים מזויפים בסקייפ עם תמונות של אנשי גיוס אמיתיים מהחברות אליהן התחזו ומבצעים ראיונות עם קורבנות התרמית.
מבצעי ההונאות אף פותחים פרופילים מזויפים בסקייפ עם תמונות של אנשי גיוס אמיתיים מהחברות אליהן התחזו ומבצעים ראיונות עם קורבנות התרמית
לפי נתוני לשכת הסחר הפדרלית (FTC) היקף הכספים שאבדו בהונאות גיוס או הונאות עסקיות בשנת 2022 בארה"ב לבדה הגיע לכדי 367 מיליון דולר, לעומת 209 מיליון דולר שאבדו בתרמיות בשנת 2021. המגמה של גידול בסכומי הכספים מהם נפרדים קורבנות במקרי ההונאות נמצאת בעליה בשנים האחרונות, זאת למרות ירידה מסוימת במספר הדיווחים על תרמיות ב-2022 לעומת השנה שקדמה לה.
הדרכים שבהן לינקדאין מנסה להילחם בתופעה כוללות חסימה של הקמת חשבונות מזויפים כבר בשלב יצירת חשבון משתמש חדש ברשת המקצועית, חיווי למשתמשים על ותק פרופילים כמו שפייסבוק עושה מזה כמה שנים. כמו כן, לפי ה-FT בלינקדאין עוסקים בפיתוח אוטומציות שיזהירו משתמשים כשהם מקבלים פניות חשודות בתיבת ההודעות שלהם בנושאים כמו תעסוקה או השקעות בקריפטו למשל.