76% מהמנהלים בהייטק חשים עלייה בחרדה ובמתח הנפשי בקרב עובדיהם עקב המצב הפוליטי ברקע המאבק על הרפורמה המשפטית. כך עולה מסקר שערכה CofaceBdi בחודש מרץ בקרב 730 חברות במשק. זאת לעומת 62% מהמנהלים בכלל המשק. 67% מהמנהלים במשק מאפשרים לעובדים להפגין על חשבון ימי עבודה או ימי חופש, כשבהייטק 94% מהמנהלים מאפשרים זאת.
כ-56% מהעובדים מרגישים לחץ במקום עבודתם לעומת 53% בשנה שעברה ויש גם עלייה במספר העובדים שמרגישים שהשכר לא הולם את תפקידם: 59% לעומת 53% אשתקד
עוד עולה מהסקר כי 74% מהמנהלים העידו שמורגש שיח בקרב העובדים בנוגע לרפורמה המשפטית, לעומת חברות ההייטק בהן 80% מהמנהלים הרגישו כי יש שיח מוגבר בעקבות הרפורמה. עם זאת, 75% מהמנהלים סבורים כי העובדים מעדיפים להשאיר נושאים ועניינים פוליטיים מחוץ לעבודה, 89% מהחברות לא ערכו דיונים מסודרים בנושא, ו-71% מהמנהלים מאמינים כי העובדים לא מעוניינים בכך. רק כ-35% מהמנהלים העידו כי העובדים שלהם מודעים לעמדתם בנושא. 26% מאמינים שהעובדים שלהם רוצים שהם יהיו יותר מעורבים בנושא ויביעו את עמדתם.
ירידה במספר מחפשי שינוי תעסוקתי
מקדם נוסף של מתח וחרדה הוא המשבר בתעשיית הטק שמשפיע על הלחץ ותפיסת המוביליות התעסוקתית. מסקר שנערך בקרב 300 אלף עובדים בחברות בינוניות וגדולות (ולא רק הייטק) עולה כי השנה העובדים בודקים פחות אפשרויות עבודה מבשנה שעברה – רק 37% מחפשים שינוי לעומת 44% בשנה שעברה. 65% מהעובדים מאמינים שיתקדמו במקום עבודתם לעומת 58% בשנה שעברה, 82% מהעובדים אמרו שיציעו את עצמם לתפקיד שמתפנה בתוך החברה לעומת 69% אשתקד ו-63% מאמינים שהתפקיד ממצה את יכולתם לעומת 61% בשנה שעברה.
כ-56% מהעובדים מרגישים לחץ במקום עבודתם לעומת 53% בשנה שעברה ויש גם עלייה במספר העובדים שמרגישים שהשכר לא הולם את תפקידם: 59% לעומת 53% אשתקד.
עוד פירסמה CofaceBdi את הדירוג של 100 החברות שהכי טוב לעבוד בהן לשנת 2023 וממנו עולה כי במקום הראשון נמצאת מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, זהה לשנה שעברה. בראש הדירוג נמצאות חברות שהיו שם גם בשנה שעברה כמו אפלייד מטיריאלס, צ'ק פוינט (עלתה ממקום 8), סייברארק ו-SAP. אחריהן ביטוח ישיר, סיילספורס, תע"א, בנק הפועלים ומקורות.