גברים מקבלים במסגרת חוזי עבודה 10% יותר ימי חופשה בתשלום: בעוד גבר מקבל בממוצע 14.6 ימים, אישה מקבלת 13.3 ימים בלבד. שני המינים מנצלים פחות ימי חופש משמגיעים להם, אבל גברים מנצלים יותר ימים – 10.3 בממוצע בעוד נשים מנצלות רק 7.7 ימים, כלומר כ-33% פחות. כך נמצא בסקר שערכה חברת Sorbet, פלטפורמה לניהול ואופטימיזציית ימי חופשה של ארגונים, בקרב 1,345 עובדים בגיל 21 ומעלה בארצות הברית אשר עובדים יותר מ-40 שעות שבועיות.
להערכתה של ויטל אילת-רייכל, מייסדת משותפת ומנכ"לית סורבה, הסיבה לכך נעוצה בתחושת אי נעימות שנשים חשות, שגורמת להן לנצל את זכויותיהן פחות. "אצל נשים תחושת ה'לא נעים' דומיננטית בהרבה מאצל הגברים, שכמו במקרים רבים אחרים יודעים לנצל טוב יותר את זכויותיהם. מהמחקר שערכנו התברר שנשים דרשו וניצלו פחות ימי חופש, אבל הרגישו נוח לצאת לימי מחלה ב-27% יותר מהגברים, ככל הנראה כי הן נותנות את המענה בימי מחלת ילדים".
ויטל אילת-רייכל, מנכ"לית סורבה: "אצל נשים תחושת ה'לא נעים' דומיננטית בהרבה מאצל הגברים, שכמו במקרים רבים אחרים יודעים לנצל טוב יותר את זכויותיהם. מהמחקר שערכנו התברר שנשים דרשו וניצלו פחות ימי חופש, אבל הרבו לצאת לימי מחלה ב-27% יותר מהגברים, ככל הנראה כי הן נותנות את המענה בימי מחלת ילדים"
עוד נמצא כי כמות ימי החופש עלתה מלפני ימי הטרום קורונה. לפני הקורונה עובדים קיבלו בממוצע 13 ימים ב-2019 לעומת 14.2 ימים ב-2022. ניצול ימי החופש נמוך: לפני הקורונה רק 37% מהעובדים לא ניצלו את מכסת ימי החופש במלואה לעומת השנה, בה יותר ממחצית העובדים, 57% לא מימשו אותה. אחד ההסברים לכך הוא במעבר לעבודה מהבית או במודל היברידי, שמאפשר לעובדים לערוך סידורים פרטיים בימי העבודה מהבית וכך מתייתר הצורך לקחת ימי חופש לצרכים מהסוג הזה. 31% מהנשאלים בסקר העידו שלא נעים להם לבקש ימי חופשה מכיוון שהם עובדים כמה ימים מהבית.
המעברים התכופים בין עבודות מרעים את תנאי העבודה - ככל שהותק נמוך יותר כך יורד מספר ימי החופש החוזיים שמקבלים העובדים. בסורבה מצאו כי עבור כל שנת ותק מקבל העובד חצי יום חופש נוסף בממוצע. עובד עם ותק של שנה מקבל 12 ימים ועובד עם ותק של 20 שנים ויותר מקבל 23 ימים. כמו כן, עובדים בחברות גדולות נהנים מיותר ימי חופש, גם מבחינת המכסה וגם מבחינת הניצול בפועל: בחברות בנות 5,000 עובדים ומעלה העובדים מקבלים 17.5 ימי חופש בממוצע (ומנצלים 11.08 ימים); בחברות שבהן מועסקים בין 1,000 ל-5,000 עובדים הם מקבלים בממוצע 15.6 ימים (ומנצלים 11.4 ימים) ובחברות קטנות מאלו העובדים מקבלים 12.5 ימים בממוצע ומנצלים שמונה בלבד.
אילת-רייכל מזהירה שהתמשכות המצב של ניצול נמוך של ימי החופשה יוצרת אתגר כלכלי למעסיקים, מאחר ובמועד סיום העבודה העובדים זכאים לקבל תשלום תמורת הימים שלא נוצלו. "זו התחייבות שמצטברת לסכומים משמעותיים ברמה הארגונית. היקף ההתחייבויות של מעסיקים בארה"ב בגין אי ניצול ימי חופשה נאמד כיום ב-318 מיליארד דולר, עליה של 17% מאז שנת 2019, בעקבות שנות הקורונה שבהן נוצל מספר ימי חופש נמוך יותר מבעבר".