תחושת שחיקה בעבודה מורגשת בקרב 42% מהעובדים - ואף עלתה קלות בשנה האחרונה, לאחר שהעולם שב לשגרה מתקופות הסגרים של מגפת הקורונה. תחושת השחיקה מושפעת מאוד מהסביבה הכלכלית המאתגרת של העת האחרונה, גלי הפיטורים שגורמים לחוסר ודאות תעסוקתי וכן הלחץ הגובר מצד מעסיקים לשוב לעבודה מהמשרדים.
הסקר, שערכה חברת המחקר Future Forum של סלאק וסיילספורס, מצא שהסיכוי לחוש שחיקה עולה ככל שמקום העבודה גמיש פחות מבחינת מדיניות עבודה מרחוק, ומבחינת גמישות לוחות זמנים. כך, הסיכוי שעובד או עובדת ידווחו על שחיקה בעבודה עולה ב-43% אם הם מרגישים שהארגון שבו הם עובדים לא מספק להם גמישות. בנוסף, צעירים ונשים דיווחו יותר על תחושת שחיקה.
לאחר שנתיים שבהן מרבית מקומות העבודה בעולם אפשרו לעובדים גמישות מקסימלית בבחירה מאיפה לעבוד, המגמה כיום היא חזרה למשרדים למשך מחצית מהשבוע לפחות. האחרונה שהכריזה על כך היא אמזון, שהחזירה את עובדיה ל-3 ימי עבודה מהמשרד, כך לפי מזכר ששלח המנכ"ל החדש אנדי ג'סי לעובדים לפני יומיים.
81% מהמשיבים לסקר העידו שהם מעוניינים בגמישות לגבי המקום שממנו הם נדרשים לעבוד ("היברידיות"), אבל רוב מכריע - 93% מהמשיבים לסקר - מעוניינים גם בגמישות בלוחות הזמנים שלהם. היתרונות של סביבת עבודה גמישה ברורים בהיבט השחיקה: מעט מעל למחצית מהעובדים שלא מרוצים ממידת הגמישות העידו על שחיקה, לעומת 37% בקרב עובדים שמרוצים ממנה.
81% מהמשיבים לסקר העידו שהם מעוניינים בגמישות לגבי המקום שממנו הם נדרשים לעבוד ("היברידיות"), אבל רוב מכריע - 93% מהמשיבים לסקר - מעוניינים גם בגמישות בלוחות הזמנים שלהם
שחיקה, לפי הגדרת ארגון הבריאות העולמית היא תסמונת הנובעת מסטרס כרוני בסביבת העבודה, שבאה לידי ביטוי בתחושות של אנרגיה ירודה או התשה; ולחילופין ריחוק ורגשות שליליים ואפילו ציניות כלפי העבודה. אלה מתבטאים באופן טבעי גם ביעילות מופחתת מבחינה מקצועית.
הסקר, שהתבסס על כ-10,000 עובדים ברחבי העולם שמועסקים במשרות משרדיות במשרה מלאה ופורסם בבלומברג, מצא שבארה"ב וביפן העליה בשחיקה ממאי 2021 לנובמבר 2022 הייתה בשיעור נמוך מהמגמה באוסטרליה, גרמניה, בריטניה וצרפת.
למרות שגמישות בעבודה יכולה להשפיע על מידת השחיקה של העובדים, זה אינו הגורם היחיד שמשפיע על מידת המועקה. הרווארד ביזנס ריוויו ניסח ב-2019, טרום מגפת הקורונה, 6 סיבות לתחושת שחיקה בעבודה בהתבסס על מודל ממחקרים של אוניברסיטת ברקלי ואוניברסיטת אקדיה הקנדית: עומס יתר כרוני של עבודה, תחושת חוסר שליטה, תגמול חיצוני או פנימי לא מספק לעומת ההשקעה, חברה (קהילה/קולגות), תחושת קבלת יחס הוגן ומידת חוסר התאמה בערכים שבין העובד לארגון.