שלושה שבועות אחרי שהחל גל הפיטורים של 12,000 עובדים בגוגל העולמית, הוא מגיע גם לגוגל ישראל. ל-tech12 נודע כי החברה החלה בזימון של עובדים לשימועים לפני פיטורים ולשיחה עם ראשי המחלקות שלהם. זאת להבדיל מאופן ביצוע הפיטורים בארה"ב - במייל או בניתוק ממערכות החברה מרחוק - שעורר ביקורת רבה בקרב העובדים. עוד לא ידוע מה היקף הפיטורים בגוגל ישראל ואילו אזורים בחברה יפגעו, אבל ל-tech12 נודע כי ההנחיות לפיטורים הגיעו ישירות מההנהלה הראשית בארה"ב.
כחלק מהקיצוצים שנעשו בגוגל, שירות הניווט הישראלי במקור, ווייז (Waze), אוחד עם קבוצות מיפוי אחרות של גוגל ו-500 עובדיו עברו לעבוד תחת חטיבת Geo, שכוללת את גוגל מפות ו-Street View. רשמית נמסר כי שני המוצרים ימשיכו לפעול במקביל ואין כוונה לפטר בהם עובדים אך ההערכות הן כי הקיצוצים יפגעו בצוותי Waze בארץ, בין השאר.
עובדי גוגל ישראל המתינו כבר מספר שבועות להודעות הפיטורים, שהיה ברור שיגיעו כחלק מהמהלך העולמי. מגוגל ישראל לא נמסרה תגובה רשמית לפנייתנו.
הרמזים הראשונים לקיצוצים בגוגל החלו בנובמבר אשתקד, כאשר החברה ביקשה ממנהליה למפות את 6% מהעובדים עם הביצועים הנמוכים ביותר בארגון. מהלך שגרם לעובדים להסתובב במשך כמה חודשי עם תחושות קשות לגבי עתידם. לבסוף בינואר הוכרזו הפיטורים באופן רשמי. מנכ"ל החברה האם של גוגל - אלפבית, סונדר פיצ'אי, הסביר כי "במשך השנתיים האחרונות חווינו צמיחה אדירה, וכדי לאפשר אותה ולתדלק אותה גייסנו עובדים במציאות כלכלית שונה מזו שקיימת כיום".
בגוגל עובדים כ-190 אלף עובדים ברחבי העולם, נכון לסוף 2022, כאשר במהלך השנה גייסה החברה כמעט 34 אלף עובדים.
לפני כ-3 שבועות, לאחר מהלך הפיטורים הנרחב שהודיע עליו מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, התמלאו הרשתות החברתיות בעדויות על פיטורים שנעשים ללא כל הודעה מוקדמת, במייל או בנעילה מרחוק של הגישה לכל החשבונות בעבודה. בין השאר צפו עדויות של עובדים שפוטרו בעיצומה של חופשת לידה, או חופשות מחלה שונות. חשוב לציין כי בארה"ב נהלי הפיטורים מקלים יותר על מעסיקים מאשר בישראל, וגם בטוויטר מהלך הפיטורים האגרסיבי התבצע באמצעות מייל והקפאת חשבונות מרחוק.