השכר הממוצע של העובדים בהייטק עמד בפברואר על 30,241 שקל ברוטו, עלייה של 1.6% לעומת החודש המקביל אשתקד אז עמד השכר הממוצע על 29,774 שקל. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
אחד ההסברים לעלייה בשכר למרות גלי הפיטורים וסגירת מרכזי הפיתוח של חברות בינלאומיות, הוא שהעובדים המפוטרים הם ג'וניורים (מפתחים חסרי ניסיון) ועובדים שאינם טכנולוגים, ואילו העובדים שלא נפגעו הם בעלי משכורות גבוהות בליבת הפיתוח ולכן השכר הממוצע עלה.
אחד ההסברים לעלייה בשכר למרות גלי הפיטורים הוא שהעובדים המפוטרים הם ג'וניורים ועובדים שאינם טכנולוגיים, ואילו העובדים שלא נפגעו הם בעלי משכורות גבוהות שנמצאים בליבת הפיתוח
עם זאת, ההסבר לא עולה בקנה אחד עם נתונים אחרים שמפרסמת הלמ"ס היום ונתונים שהעביר שירות התעסוקה לפני כשבועיים. לפי הלמ"ס, לא רק שנרשמה עלייה שנתית בשכר הממוצע אלא הייתה גם עלייה במספר העובדים השכירים בהייטק במהלך השנה האחרונה מ-377.5 אלף משרות בפברואר הקודם ל-391.8 אלף משרות השנה (עלייה של 3.8%). למרות הפיטורים בשנה האחרונה, בלמ"ס רואים תעשייה בצמיחה.
עליה של 126% במספר דורשי העבודה
בשירות התעסוקה דיווחו לאחרונה שנרשמה עלייה של 126% במספר דורשי העבודה בתחום הפיתוח בין מרץ אשתקד לשנה הנוכחית. כלומר, בין המפוטרים היו גם אנשי פיתוח ולא רק עובדים מתחומים כמו גיוס, שיווק, מכירות וכדומה, שמשתכרים פחות מאנשי תוכנה.
הלמ"ס הוסיפה נתונים נוספים לגבי תעשיית ההייטק, ולפיהם מספר השכירים עלה מ-434 אלף במרץ שעבר בכ-4% ל-451 אלף.